*Nettavisen* Nyheter.

Bygger flere blokkleiligheter enn eneboliger

I første kvartal i år ble det igangsatt bygging av flere blokkleiligheter enn i første kvartal i fjor. Tallet på igangsatte eneboliger gikk imidlertid ned.

27.05.04 10:34

Det ble registrert igangsatt 5 865 boliger i første kvartal i år, en nedgang på 1,2 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

I samme periode sank antall igangsatte eneboliger med 5,5 prosent, og antall blokkleiligheter økte med 5,9 prosent. Også antall nye tomannsboliger og rekkehus økte, med henholdsvis 14,5 og 16,7 prosent.

Selv om det er flere igangsatte blokkleiligheter enn før, gikk bruksarealet til denne boligtypen ned med 11,7 prosent fra første kvartal i fjor. Dette skyldes at blokkleilighetene som ble igangsatt i første kvartal i år er mindre enn de som ble igangsatt i samme kvartal i 2003.

Det ble igangsatt 84.000 kvadratmeter bruksareal til fritidsbygninger i 1. kvartal i år. Dette er det samme som for første kvartal i fjor.

For næringsbygg ble det igangsatt omtrent like mye bruksareal som i første kvartal i fjor, med bare en oppgang på 0,5 prosent. Igangsatt bruksareal til fiskeri- og landbruksbygninger økte med 30,6 prosent, mens det tilsvarende tallet for industri- og lagerbygninger var en økning på 24,6 prosent. For helsebygninger ble igangsatt bruksareal mer enn halvert i denne perioden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.