*Nettavisen* Nyheter.

Byggeseier for kjendismegler

Petter Andreas Poppe i Poppe og co. Foto: (Foto: Jan Christian Grandre/TV 2 Nettavisen)

Luksusmegler Petter A. Poppe får endelig lov til å utvide kontoret sitt, etter to års kamp.

13.01.05 10:33

Helt siden eiendomsmegler Petter A. Poppe og Aktiv Eiendomsmegling flyttet inn på hjørnet av Elisenbergveien og Frognerveien i Oslo, har det pågått en strid om lokalene.

TV 2 Nettavisen skrev i går om at Poppe mente konkurrenten Odd Kalsnes gjorde det vanskelig for ham i denne saken.

Poppe skal ha blitt lovet at både første og andre etasje kunne brukes som kontor, og selskapet inngikk kontrakten i god tro. Hele andre etasje var imidlertid regulert som bolig.

Poppe & co ble derfor drevet ned i det opprinnelige lokalet i første etasje igjen.

Nei ble til ja
Meglerkontoret søkte til kommunen om å få utvide lokalene i første etasje, ved å inkludere en tilstøtende leilighet. I første omgang fikk Poppe nei av Plan- og bygningsetaten. Byrådet ga imidlertid sitt ja til en dispensasjon, og saken gikk videre til byutviklingskomiteen.

Onsdag kveld kom avgjørelsen, som gikk i Poppes favør. Alle partiene i komiteen var enige om at leiligheten kunne brukes i meglerkontorets virksomhet.

- Det var en sterk og klar seier. Jeg er meget fornøyd, og det er faktisk hell i uhellet at vi nå får lov til å utvide. Da får vi lokalene vår på ett plan, i motsetning til to som vi hadde før. Så noe positivt kom det ut av denne traurige prosessen, sier Poppe til TV 2 Nettavisen.

- Beste hjørnet i byen
Det eneste partiet som hadde betenkeligheter var Venstre, som mente at lokalene var beboelige. Men til syvende og sist var Venstre enige i at meglerkontoret fikk bruke det som næringslokale.

Den tilstøtende leiligheten på 50 kvadratmeter blir nå en del av Aktivs kontorer. Dermed får Poppe den plassen han i utgangspunktet hadde før meglerkontoret ble kastet ned fra annen etasje. Etter over to års mas og kjas.

- Hvorfor gå gjennom så mye for disse lokalene? Hva er det som er så spesielt med dem?

- Vi har det beste hjørnet i byen for eiendomsmegling, avslutter en strålende fornøyd megler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag