Danskene kutter boligpriser

Boligmarkedet i Danmark er råttent, og selger må kutte priser. Se priseksempler.

23.06.08 15:15

Det er ikke bare i Norge at boligselgerne sliter. Det danske markedet begynte å falle før det norske, og det er få tegn til bedring.

SISTE NYTT PÅ NETTAVISEN.NO.BOLIG

Aldri tidligere har danske boligselgere vært nødt til å gi så store rabatter som nå, skirver epn.dk , Jyllandspostens nettbaserte økonomiavis.

Boliga.dk er danskenes svar på boligportalen på Finn.no. Her finner man de fleste boliger som er til salgs i Danmark, og prisutviklingen blir fulgt nøye.

I mai ble prisene på boliger registrert på Boliga.dk senket med til sammen 1,3 milliarder danske kroner. Dette er det største prisras i løpet av én måned siden de begynte å registrere prisendringer for ett år siden.

Les mer på nettavisen.no/bolig

- Bingolotto i strandsonen

- Dumper prisen på Bygdøy

På samme måte som i Norge, er det leilighetsmarkedet som får den største trøkken. Selgere av leiligheter i København har det vanskeligst. Og rabatteringen fortsetter. Så langt i juni er prisene redusert med til sammen 906 millionner kroner.

Her er noen eksempler på selgere av eksklusive eiendommer som har måttet senke prisene den siste tiden. Ligggetiden, som er angitt ytterst til høyre, viser at eiendommene har ligget lenge i markedet uten å bli solgt:

Adresse

Ny pris

Gml pris

Rabatt

Liggetid

Niels W. Gades Vej 2

Århus

8

11

27%

331 dg

Asylgade 7c

Kongens Lyngby-Køb.

3,8

6

36%

226 dg

Tuborg Havnepark 1 - 4.etg

Hellerup-Køb

7,5

9,5

21%

427 dg

Tesdorpfsvej 37

Frederiksberg - Køb

7,2

9

20%

137 dg

Amerikaplads 10

Køb.

8,9

10,7

17%

197 dg

Kilde:epn.dk/Boliga.dk

Selv om våre danske naboer har slitt lenger med fallende boligpriser enn oss nordmenn, har vi allerede en rekke eksempler på at prisene justeres ned også her hjemme. I vinter ble den såkalte David Andersen-villaen på Ullern solgt for 17 millioner kroner. Dette var 23 prosent under prisantydningen på 22 millioner kroner.

Nettavisen har tidligere skrevet at mange eksklusive landsteder ved sjøen blir liggende lenge på Finn.no. Og blir de solgt, ender de ofte under prisantyning. Et eksklusivt landsted på Nøtterøy ble nylig solgt for 25 millioner kroner. Det var vel 10 prosent under prisantydningen på 28 millioner, og godt under den første prisantydningen på 32 millioner kroner som man gikk ut med i fjor sommer.

i begynnelsen av mai skrev Nettavisen om denne luksusvillaen på Bygdøy hvor prisen ble senket. Etter ett år er villaen ennå ikke solgt. På Grimsøya ved eksklusive Snarøya i Bærum, er prisen på denne strandeiendommen nylig senket fra 20 millioner, til 17,8 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Boligmarkedet

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag