Gå til sidens hovedinnhold

De har Norges kaldeste bolig

Ungt Tromsø-par smeltet juryen - får 200.000 kroner til å varme opp for.

Ingrid og Fredrik Aunegård fra Tromsø gråt av glede da Enova og TV 2 plutselig stod på døren og utropte boligen deres for Norges kaldeste, skriver Nordlys.

Førstepremien i Enovas konkurranse er nemlig 200.000 kroner til å gjøre boligen varm igjen.

Statsforetaket Enova, som skal fremme en miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon i Norge, har i vinter jaktet på eieren av Norges kaldeste bolig.

For å skape oppmerksomhet og engasjement rundt rehabilitering av eldre boliger har Enova hatt en konkurranse hvor folk fra hele landet har skrevet inn og fortalt om sin kalde bolig. Nærmere 1800 familier sendte inn sine historier, men familien Aunegårds historie ble til slutt den som smeltet juryen og fikk flest stemmer fra det norske folk.

Netter i stillongs
I sin historie skriver familien Aunegård blant annet:

«Har et ønske om å spare miljøet og fyre til oss selv og ikke kråka, men da må det gjøres en grundig etterisoleringsjobb som vi for tiden ikke har mulighet til selv. Da vi skulle gifte oss solgte jeg min første motorsykkel for å finansiere bryllupet. Nå må jeg selge min andre motorsykkel for å finansiere drenering. Da jeg ikke har flere motorsykler og selge ser det ut som også neste vinter vil innebære knallhard fyring og netter i stillongs!»

Til finalen
Familien Aunegård fikk etter hvert beskjed om at de var i finalen, men overraskelsen var likevel stor da prosjektleder fra Enova Roar Hugnes plutselig stod på trappa torsdag kveld med den gledelige beskjeden om at de hadde vunnet førstepremien på 200.000 kroner til å etterisolere og skifte ut vinduer.

– Dette er fantastisk gledelig, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Tusen, tusen takk, sa Ingrid Aunegård, som gråt av glede.

Hun hadde vært på ultralyd tidligere på dagen, paret venter nemlig sitt første barn i oktober.

– Følelseseldorado
– Jeg føler jeg har boblet av glede hele dagen, først gleden av å se den lille på ultralyd og så dette. Det er et følelseseldorado som jeg aldri har kjent maken til, sa Ingrid.

– Vi gleder oss til den lille skal slippe å fryse i en kald bolig. Det er særlig det at det har vært så gulvkaldt som jeg synes er ekkelt når vi venter barn, sa hun videre.

Da hennes mann Fredrik Aunegård kom hjem fra jobb ti minutter senere, ble også han rørt til tårer da han gjennom vinduet så TV-kameraer og sjekken i stua.

– Veldig perfekt
– Oi, oi, oi, jeg kjenner jeg er helt skjelven. Dette er veldig perfekt, sa Fredrik, og la lattermildt til:

– Nå slipper vi å krangle om hvem som skal legge seg først for å varme opp senga.

Den unge familien kjøpte huset i oktober i fjor. Ingrid mener pengene vil bety mye for familien økonomisk.

– Det er jo nesten en utbetalt årslønn vi har fått. Vi har masse som skal gjøres på huset, og det å bare få dette i hendene sånn er bare helt utrolig, sa hun.

Tirsdag morgen skal ekteparet i God Morgen Norge på TV2 sammen med Enova hvor vinneren av konkurransen skal offentliggjøres.

Les flere saker på Nordlys.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken