De jakter eventyrlige gevinster

Foto: (Finn.no/Privatmegleren)

Selgerne av strandhytter kan putte millioner i lomma. SE BILDENE.

13.04.12 14:28

Prisene på strandhytter er skyhøye. Selgerne kan ofte se frem til milliongevinster de aller fleste av oss bare kan drømme om.

SELGE HYTTA? Finn megler

Nettavisen har sett på noen av hyttene som er til salgs i skjærgården mellom Lindesnes og svenskegrensen.

SE BILDER NEDERST I SAKEN.

Mange av hyttene selges som følge av generasjonsskifte. Ofte tvinger et salg seg frem fordi ingen alene har råd til å kjøpe ut sine søsken.

Men selv der det er mange som skal dele salgssummen, blir arvingene «akutt» rike. Hyttene med strandlinje koster sjelden mindre enn 3-4 millioner kroner - ofte 6-8 millioner og mer.

I andre tilfeller har selgerne selv kjøpt hytta i løpet de siste 10-12 årene. Også i disse tilfellene kan de ofte nyte godt av en eventyrlig prisstigning, og putte milliongevinster i fóret.

Nettavisen har sett på et knippe hytter i prisklassen fra vel 4 millioner til 20 millioner kroner. I mange tilfeller får selger igjen det mangedobbelte. Selv der hvor selger har investert i hytta underveis, sitter han igjen med gevinster man bare kan drømme om i boligmarkedet.

Blant selgerne som trolig kan glede seg til en pen gevinst er hotelleier Jan E. Rivelsrud. Han selger hytta for 7,5 millioner.

Riktignok har han lagt ned noen kroner i den flotte eiendommen siden han kjøpte, men neppe mer enn at det blir noen millioner i gevinst. Rivelsrud kjøpte eiendommen for 600.000 kroner i 1997.

En annen som kan putte millioner i lomma dersom salget går i orden, er naboen til statsminister Jens Stoltenberg på Hvaler.

Hytta selges for 13,5 millioner. Den ble kjøpt for 3,25 millioner i 2003.

SE BILDER AV HYTTENE:

(Alle foto fra Finn.no)

3484

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag