*Nettavisen* Nyheter.

De skal forandre Bolig-Norge

Boligsalg blir nesten som nettdating, og du som forbruker får mer kontroll.

12.04.07 13:34

Torsdag gikk startskuddet for Norges ferskeste boligformidlingsselskap, Igglo, i Oslo. Målsettingen er å endre måten boliger kjøpes og selges på i Norge.

Mer oversiktlig
- Vi skal gjøre prosessen rundt boligsalg mer oversiktlig for forbrukeren, sier Wabø til Nettavisen og legger til:

- Det er nærmest umulig å sammenlikne meglerens priser, og markedsføringskanalene styres i stor grad av meglerselskapene. I tillegg er det svært vanskelig å sjekke markedets interesse for boligen sin på egenhånd, sier han og sikter til Igglo sin tjeneste som kalles testsalg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nesten som dating
Tjenesten innebærer nemlig at boligeieren selv legger ut bilder, faktainformasjon og prisantydning på egen bolig. Den finske gründeren Jussi Nurmio beskriver Igglo som en slags datingtjeneste for bolig hvor folk selv legger inn bilder og kan kommentere og «rate» andre boliger. Wabø forklarer hvordan testsalgene skal fungere i praksis.

- Hver gang noen legger ut boligen sin for testsalg blir de ringt opp av en av våre 30 medarbeidere som aller først kontrollerer at det faktisk er den rette eieren som legger ut boligen. Deretter kommer vi med tips og tilbakemeldinger på annonsen slik at forbrukeren kan nå flere interessenter. Dersom potensielle kjøpere har spørsmål eller tilbakemeldinger på boligen, formidles dette via oss til boligeier, understreker han.

Ikke størst, bare best
Selskapet opererer i dag allerede i Helsinki i Finland og har som mål å bli Norges mest attraktive boligformidler.

- Målet er ikke nødvendigvis å bli størst, men best og mest attraktiv. Det skal vi klare innen et år, slår Wabø fast.

Igglo skal i første omgang etablere seg i Oslo, men har også planer om å ekspandere i Norge.

- Vi har planer om å starte i flere andre norske byer og da er selvfølgelig byer som Bergen, Trondheim og Stavanger nærliggende, sier Wabø.

Les flere eiendomssaker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.