Gå til sidens hovedinnhold

Denne boligen vekker oppsikt

Millionæren betalt 310 millioner for herligheten.

Denne spesielle boligen vekker oppsikt i Storbritannia.

Huset er tilholdssted for en av karakterene i TV-serien «Sherlock», og var å se på britiske TV-skjermer søndag kveld.

For mange kan huset, som i BBC-serien kan boligen til Charles Augustus Magnussen virke alt annet enn virkelig. Faktum er imidlertid at boligen i aller høyeste grad eksisterer.

Det spesielle huset tilhører forretningsmannen Sir David McMurtry, og er designet av det britiske arkitektfirmaet Roberts Limbrick.

Dette skriver den engelske storavisen Mail Online.

Bowlingbaner, svømmebasseng og lagune
Bygningen, som ligger sør i Cotswold, skal ha kostet 30 millioner pund (over 310 millioner kroner med dagens kurs) å ferdigstille og inneholder alt hva et hjerte måtte ønske - og vel så det.

Åtte soverom, en undergrunnsgarasje, to bowlingbaner, et 25 meter langt svømmebasseng, squashbane samt en diger vinterhage og et rom med panoramautsikt er bare noe av det den massive eiendommen rommer.

Det er også verdt å nevne at ett av soverommene skal være omsluttet av en vannkanal, som renner ut i en lagune.

Husets grunnflate skal være fordelt på elleve nivåer. Flere leiligheter, med alle fasiliteter, er også å finne i boligen. Også et boblebad, en badstue, samt et spill- og TV-rom, er innenfor de fire veggene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Styres av sofistikerte datamaskiner
Ifølge hjemmesidene til Robert Limbricks befinner en tredjedel av den nærmere 2800 kvadratmeter store eiendommens grunnflate seg under jorden, bak en svært isolert, vanntett betongstruktur.

- Huset er svært energieffektivt med sofistikerte datamaskiner som kontrollerer miljøsystemene, står det på arkitektfirmaets hjemmesider.

Det informeres om at huset varmes opp ved hjelp av alternative oppvarmingsløsninger.

- Huset inneholder store områder med glassaktige overflater og plasseringen av bygningen var møysommelige justert for å maksimere passive fordeler. De glassaktige flatene er gassfylte enheter med tre lag og innebygde persienner som bare kunne oppdrives og produseres i Skandinavia, står det videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spesialdesignet innsjø
Boligen er omkranset av 60 mål med parker og hager.

Totalt er McMurtrys eiendom på 230 mål, og stikker seg tydelig ut i terrenget av mer tradisjonelle boliger i området.

Det er landskapsarkitekt Anry Rathbone som har designet layouten på uteområdene, inkludert den spesielle innsjøen som ligger foran huset. Foruten å se vakkert ut har denne innsjøen en funksjon. Den bidrar nemlig til å varme opp huset, og sørger, via et varmefordelingssystem, at huset til enhver tid har riktig temperatur.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken