Gå til sidens hovedinnhold

- Det var en kjempedeal

Statsministeren om kjøpet av Bakke-villaen.

Det var høsten 2005 at den rødgrønne regjeringen sikret seg praktvillaen til den nå avdøde Svein Erik «Vaske» Bakke i Schiøtts vei på Bygdøy for 30 millioner kroner.

LES OGSÅ: - Du får ikke dispensasjon lenger

Kjøpet var ledd i regjeringens storstilte satsing på å sikre allmennheten tilgang til strandsonen.

Med miljøvernminister Erik Solheim ble reglene for bygging i 100-metersbeltet strammet inn. Ifjor høst gjennomførte Økokrim en razzia for å ta folk som har bygget ulovlig. For første gang kan bryggebyggesyndere straffes med fengsel.

Året etter - i 2006 - ble Bakke-villaen solgt for 25 millioner kroner- uten strandlinjen.

- Det var en veldig god investering, sa statsminister Jens Stoltenberg på en pressekonferanse fredag da regjeringens sentrale strandsonepolitikere igjen var samlet på Huk.

Statsministeren viste til at man ved bakkevilla-handelen hadde sikret allmennheten tilgang til det flotte strandområdet på Bygdøy.

Saamtidig sikret man 25 millioner kroner ved salget av huset som har gått til oppussing av friluftsområdene på Huk.

Statsministeren hadde fredag tatt med seg miljøvernmnister Erik Solheim og kommunalminister Liv Signe Navarsete for å presentere «Statlige retningslinjer for differensiert forvaltning av strandsonen langs sjøen»

Den gamnle villaen som regjeringen kjøpte fra Svein Erik Bakke ligger helt inntil den offentlige stranden på Huk. Kjøpet til 30 millioner forteller noe om prisen som rike nordmenn er villige til å bla opp for å sikre seg de beste eiendommene langs sjøen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året