*Nettavisen* Nyheter.

Disse boligene får du billig

Foto: (Finn.no)

Drømmer du om enebolig? Se bilder av hus under 300.000 kroner.

12.09.09 13:24

Synes du boligprisene har steget for mye - at det er vanskelig å se for seg at du noen gang skal få råd til å kjøpe deg en enebolig?

SELGE BOLIG?Sjekk Meglerguiden

Da skal du vite at det er billige eneboliger å få kjøpt. Spørsmålet er bare om de ligger i et område du kunne tenke deg å bo.

Boliga.no lå det i slutten av uka 21 eneboliger til salgs til priser fra 300.000 kroner og under. Nettavisen har laget et utvalg på 10 av dem.

SE BILDENE I BILDEKARUSELLEN NEDERST I SAKEN.

De aller fleste av de billige eneboligene ligger i landets tre nordligste fylker; Troms og Nordland er godt representert.

Videre er de gjerne ganske små og ganske slitne. Med noen unntak var husene vi kikket på på cirka 100 kvadratmeter - det vil si primærareal, som best kan sammenlignes med det gamle begrepet boareal.

I mange tilfeller kreves en betydelig innsats for at husene skal bli beboelige. Følgende er hentet fra annonsen for en større enebolig fra 1965 i Nordland (Huset er på 150 kvadratmeter primærareal, og 300 kvadratmeter bruttoareal).

«Boligen er til dels svært nedslitt og utidsmessig. Kjelleren er fuktig og det er markante soppskader i entre / trapperom etter fukt grunnet taklekkasjer. Bad og sanitærrom står for totalrenovering. Samme forhold gjelder innvendige arealer forøvrig. Flere frostspregninger på rørføringer».

At det koster mer å bosette seg sentralt kan noen enkle søk gi greit svar på. I Akershus er det bare 10 eneboliger til salgs under 1 million kroner. Bare én koster under 500.000 kroner.

I Hordaland er det 7 eneboliger til salgs under 1 million.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

10 BOLIGER TIL 300.000 ELLER UNDER:

2352

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag