*Nettavisen* Nyheter.

Disse får flytte inn først

Studentsamskipnaden i Oslo (SIO) har 2.400 studenter på venteliste. Sjekk her hvem som får flytte først inn i nye Pilestredet Park.

18.09.06 14:53

Pilestredet Park Studenthus som er nybyggets hele og fulle navn skal stå klart til å ta imot studenter fra 20.november.

- Torsdag startet vi med å sende ut henvendelser til alle de vi har på venteliste. I utgangspunktet er det først til mølla-prinsippet, forteller direktør i Studentboligene, Tom Olstad, til TV 2 Nettavisen.

Grip sjansen
Olstad oppfordrer studenter som får tilbud om bolig gjennom SIO om å slå til på det første og beste tilbudet.

- Vi har et tildelingsreglement å gå etter. Det viktigste for studentene er å få en fot innenfor hos oss. Da er det lettere å søke om overflytting til andre boenheter senere. Det vil si at de som allerede bor hos oss prioriteres foran de som står på venteliste, bekrefter han.

Voldsom økning
SIO har ikke begynt å tildele de 129 boligene i Pilestredet Park ennå, men dersom du ikke bor i en SIO-bolig allerede kan det bli tøft, også for nye studenter.

- Førsteårsstudenter stiller på lik linje med alle andre nå når vi åpner studenthuset i Pilestredet såpass lenge etter semesterestart, sier Olstad.

SIO opplyser at de hadde 600 på venteliste ved semesterstart i fjor, og bare litt over 200 i 2004. I år er det altså 2.400 studenter som håper på napp på SIO-boligene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.