*Nettavisen* Nyheter.

Disse har du råd til

Foto: Krogsveen (Finn.no)

Sjøutsikt som ikke ruinerer deg. Se bildene.

10.06.10 17:55

Temperaturen i hyttemarkedet er høy. Strandtomt er det mange som drømmer om, men få som har råd til.

LES OGSÅ:Strandslipp i Oslofjorden

Under 2 millioner

Men trodde du at du måtte ut med tre-fire millioner for en hytte ved sjøen, tar du feil. Nettavisen har sett på flere hytter i strandsonen mellom Lindesnes og svenskegrensen.

SELGE HYTTA? Finn megler

Hyttene vi har plukket ut har to ting felles: De har utsikt til salt sjø, og de koster under to millioner.

Lillesand/Blindleia, Kragerø, Tjøme, Sandefjord og Hvaler. Dette er områder med de høyeste hytteprisene i landet.

Men den aktuelle kyststripen inneholder svært mange plasser som ikke er så kjente eller populære. Det er her du kan finne drømmestedet du også har råd til.

På vestiden av Oslofjorden er Hurumlandet - halvøya mellom Oslofjorden og Drammensfjorden - et spennende område. En av perlene her er Holmsbu. Dette er et svært idyllisk sted som fint kan måle seg med de mer kjente feriestedene på sørlandet.

I Vestfold er det muligheter for å finne attraktive hytter i områdene ved Holmestrand. Lenger syd kan det lønne seg å tråle skjærgården utenfor Porsgrunn på jakt etter attraktive billighytter ved sjøen.

Hvaler frister

På andre siden av Oslofjorden er kyststripen sydover fra Drøbak et aktuelt område å lete i for den som vil ha en rimelig feriebolig ved sjøen. Mot svenskegrensen finnes det bollig og bra sjøhytter i områdene innenfor de mer eksklusive Hvaler-øyene - som for eksempel ved Skjerbergkilen.

Nedenfor finner du en oversikt over hyttene vi har plukket ut. Til under 2 millioner er det selvsagt de færreste som ligger helt nedem ved sjøen. Avstanden kan noen ganger være flere hundre meter, eller sågar nærmere en klilometer. Men sjøutsikt har de, om det så i enkelte tilfeller er riktigere å si fjordgløtt.

SE BILDER AV SJØHYTTENE - OG IKKE MINST UTSIKTEN DU FÅR MED PÅ KJØPET(Alle foto fra Finn.no)

3337

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.