*Nettavisen* Nyheter.

Dobbeltforsikring til flere

Flere vil forsikre seg mot å bli sittende på to boliger.

12.03.08 08:45

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Foreløpig er det bare én eiendomsmeglerkjede som tilbyr kundene å forsikre seg mot å måtte betale doble boligkostnader hvis man ikke får solgt. Men nå åpnes dørene for flere.

NA24 - din næringslivsavis

Eierskifteforsikring, boligkjøpsforsikring- og nå også dobbeltboligforsikring. Det er mange forsikringsmuligheter på markedet når man skal kjøpe og selge eiendom.

Den nyeste forsikringen dekker kostnadene når du har kjøpt en bolig, og sliter med å selge den gamle, begrenset oppad til 15.000 kroner i 9 måneder. Avdrag på lån dekkes ikke, men det gjør netto rentekostnader.

Hentet fra Sverige
For at forsikringen skal tre i kraft, må man først ha forsøkt å selge i tre måneder. Og du må akseptere et bud innen for 95 prosent av verditakst. Prislapp: 8750 for enebolig, og 3900 for leiligheter.

- Vi snublet over dette i Sverige og synes det var en god idé, sier Christian Dreyer i Eie eiendomsmeglig, som var initiativtaker til å få forsikringskonseptet hentet «hjem».

Norwegian Broker fikk med seg forsikringsselskapet Amtrust til å ta risikoen. Amtrust har allerede en stor jafs av markedet på eierskifteforsikring.

Flere på laget
- Det er en positiv økning allerede nå, og vi ser en økning for hver måned som går, sier key account manager i Norwegian Broker, Jørgen Jensen.

Han bekrefter at de grunnet den stigende interessen også vil tilby prodkutet til andre eiendomsmeglerkjeder.

- Er dere ikke redd for at forbrukerne skal føle at de blir overforsikret?

- Jeg er ikke redd for det, for produktene er så forskjellige, sier Jensen.

Lansert i labert marked
- Men trenger man alle disse forsikringene?

`- Det må man vurdere selv. Personlig ville jeg ha valgt å ha alle sammen, bedyrer han.

Forsikringen ble lansert i januar, da boligmarkedet hadde vært inne i et halvt år med høst- og vinterdepresjon. Først i februar viste tallene fra Norges Eiendomsmeglerforbund at prisene igjen kryper oppover, med en sesongjustert priskurve på pluss 0,4 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.