*Nettavisen* Nyheter.

Du får dette og 1,5 millioner

Foto: (Finn.no)

Lyst på en skikkelig utfordring?

25.05.10 10:11

Tømmerbygningen på 2.000 kvadratmeter fra 1700-tallet gis bort av eieren, Oslo Lufthavn. Men du bør ikke ha altfor mange tommeltotter hvis du tenker på å slå til her.

Bygningen står på Gardermoen, og må flyttes. Får du tilslaget,får du inntil 1,5 millioner kroner til flytting og restaurering, opplyses det i en pressemelding fra Finn.no.

Se annonsen her.

Det er ikke første gang huset er ute på reise. Ifølge Kim Lang, rådgiver innen areal- og eiendomsutvikling ved Oslo Lufthavn, ble det demontert og fraktet fra Kongsberg til Gardermoen med førti jernbanevogner i 1913.

Bevaringsverdig
- Det er et gammelt hus med mye historie, så det fortjener å bli godt ivaretatt. Grunnen til at vi gir det bort skyldes at området skal brukes til hangarvirksomhet, sier Lang.

Det treetasjers, låvelignende huset på 2.160 kvadratmeter står alene i en liten skog, og brukes for øyeblikket ikke til noe. I gamle dager ble det brukt til oppbevaring av mat på Kongsberg, deretter som lager for Forsvaret.

Museumsdrømmer?
- Huset kan brukes til mye, og er kanskje aktuelt for folk med kulturhistorisk interesse. For eksempel kan det brukes til museum eller annen publikumsrettet virksomhet, sier Lang.

Man må regne med en del jobb i forbindelse med demontering, flytting og oppussing.

- Men for den rette eieren kan det bli en spennende investering på sikt, sier Lang.

Fristen for å melde sin interesse er 4. juni 2010.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.