«Dukkehus» til 67.500 kroner kvadratmeteren

Foto: Eirik Hagesæter (BA)

Er dette Norges minste bolighus?

26.08.12 21:28

Litt større enn et dukkehus er det. Men med en kvadratmeterpris på 67.500 kroner er det ikke plass man får mest av for pengene i det erkebergenske huset.

- Rekorden ble satt under årets Champions League-finale. Da var vi elleve stykker inne i stuen. Da satt vi tett, og alle vinduene var oppe for å si det sånn, sier huseier Snorre Dufva til Bergensavisen.

Og når han har arrangert sitt tradisjonelle julebord, har det bare vært den innerste krets som har vært invitert. Med bare 28 kvadratmeter å fordele dem på, må man velge sine gjester med omhu.

Foto: Eirik Hagesæter

Amerikansk kjøleskap
Etter seks år i den lille eneboligen skal han snart flytte inn i en tre ganger så stor leilighet på Sotra. Som singel syntes han eneboligen passet perfekt, men både kjæreste og bonussønn har han fått, og nå har det blitt for lite boltreplass.

– Det jeg gleder meg mest til er å få mer skapplass til klær. Og så skal jeg endelig få levd ut drømmen om et amerikansk kjøleskap med dobbeltdør og isdispenser, ler Dufva.

I mangel av bodplass har han måttet holde sirlig orden i heimen.

– Jeg har måttet brette klærne mine med en gang de er vasket. Heldigvis har jeg også kunnet oppbevare litt ting hjemme hos mor og far, sier Dufva.

Foto: Eirik Hagesæter

Har vært enda mindre
Med sine 28 kvadratmeter er det ikke akkurat overflod av plass i det gamle bergenshuset. Tidligere har det faktisk vært enda mindre.

– Huset er bygget rundt 1930, tror jeg. Men etter det er det blitt bygd på. Før det skjedde var huset kanskje tjue kvadratmeter. Da bodde det sikkert flere her også, sier Dufva.

I dag består huset av en stue og et kjøkken, et lite bad, en hems med soverom og en liten altan. Og stilen den er erkebergensk. Ja, så erkebergensk at det nesten følger med et eget buekorps.

Rett nede i gaten holder nemlig Skuteviken buekorps til.

– Man må nesten like litt buekorps for å bo her, sier Dufva.

Foto: Eirik Hagesæter

Høye kvadratmeterpriser
67 500 kroner for kvadratmeteren er mye for en enebolig, men det er ikke unikt.

I skrivende stund er det denne leiligheten på Nygårdshøyden som har den høyeste kvadratmeterprisen i Bergen, med hele 78 150 kroner per kvadratmeter.

Hvis du derimot trenger litt mer plass, er dette den største eneboligen som ligger til salgs på Finn.no akkurat nå i sentrumsområdet. Den har en kvadratmeterpris på 47 846 kroner.

Er du på jakt etter enebolig, men synes Snorre Dufvas hjem var litt lite? Da kan denne være et alternativ. Den har også bare halvparten så høy kvadratmeterpris, med 34 029 kroner.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Foto: Eirik Hagesæter

Foto: Eirik Hagesæter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.