Dumper prisen nær Celinas perle

Foto: Nils Jul Lande

Tomter til 20 millioner selges for fem på tvangssalg.

20.01.11 15:28

Da det byggeklare prosjektet med 15 hyttetomter i Portør ble solgt for drøyt to år siden, var kjøpesummen rundt 20 millioner. Nå tvangsselges hele greia for bare fem millioner.

Det er Krogsveen på Stathelle som har fått oppdraget med å gjennomføre tvangssalget på oppdrag fra Nedre Telemark tingrett. Det var Portør panorama utvikling AS som for få år siden solgte hytteprosjektet i Portør til selskapet AS Bandli. De nye eierne klarte imidlertid ikke å selge en eneste hytte i løpet av 2007 og 2008. I 2009 gikk selskapet konkurs, skriver Telemarksavisa.

Styreleder Christian Hestenes har tidligere fortalt TA at Portør panorama utvikling AS fikk innbetalt 13 millioner kroner fra AS Bandli i forbindelse med salget. Ytterligere syv millioner kroner av kjøpesummen skulle innbetales etter hvert som hyttene ble solgt.

Som en følge av at innbetalingene fra AS Bandli uteble, begjærte Portør panorama seg selv konkurs i desember i fjor.

- Liv laga
Daglig leder Henrik Tangen sier han tror at hytteprosjektet i Portør er liv laga, nå som inngangsbilletten for mulige investorer er såpass lav.

- Portør er noe av det mest fantastiske som finnes av skjærgård i vårt område. Med det prisnivået som antydes nå, tror jeg det vil være mulig å realisere prosjektet, sier Tangen.

Han sier at han allerede før eiendommen er offisielt lagt ut for salg, har fått flere henvendelser fra mulige interessenter.

- Det er viktig for Portør som område at dette området ikke blir liggende som et åpent sår i landskapet, sier Tangen.

Plikt til å leie ut
I reguleringsbestemmelsene for hyttefeltet på snaut seks mål, er det satt krav om at kjøperne av hyttene må leie dem ut en viss andel av året. Henrik Tangen tror det er vanskelig å få endret på dette kravet i reguleringsplanen, for å gjøre hyttetomtene mer salgbare.

- Konseptet med utleieplikt er det samme som er praktisert for fritidsboligene rundt spahotellet på Stabbestad. Det har riktignok vært avtagende interesse i markedet for denne typen ferieboliger den siste tiden. Men området kombinert med prisen bør gjøre det mulig å gjennomføre prosjektet, mener Tangen.

Nær Celina
Tomtene som er til salgs befinner seg i samme område som hytta til Celina Midelfart, som eiendomsmegler Jon Kvisgaard tidligere har sagt til Nettavisen at er en sjelden perle.

Den styrtrike kosmetikkarvingen kjøpte av den 15 mål store eiendommen av pensjonert skipsreder Knut Utstein Kloster for 25 millioner kroner.

Den store eiendommen ligger helt i havgapet i Portør, syd for Kragerø. Den har panoramautsikt 360 grader rundt, og har flere hundre meter strandlinje, samt en lun vik med bryggeanlegg i skifer. Da Kloster kjøpte eiendommen i 1989, kostet den skarve to millioner kroner.

Hovedbygningen som ble oppført i 1989 er tegnet av arkitekt Njål Eide.

Les mer: - En sjelden perle

Halvøy
Portør er en halvøy i Kragerø kommune.

Det ligger rett ut mot havet og har, ifølge Wikipedia tidligere tjent som nødhavn. Det er gjort flere oldtidsfunn i området. Navnet kan bety en havn full av stein ved en sammenstilling av porta og gammelnorsk aur.

Les flere nyheter hos: Telemarksavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.