*Nettavisen* Nyheter.

Dumper slott og hester

Foto: (Scanpix)

Den nye Paleum-eieren skal kvitte seg med veddeløpshester og franske millionslott. Et rent eiendomsselskap skal dyrkes fram.

04.09.03 13:25

Etter måneder i mediestorm har ekteparet Tor Arne og Gunn Uppstrøm solgt holdingselskapet Paleum og flere datterselskaper for en ukjent sum. Med på kjøpet av det konkurstruede eiendomsselskapet følger usikrede krav på nærmere 50 millioner kroner.

- Vi skal sanere selskapet, og sitte igjen med eiendomsmassen som vi skal forvalte. Vi skal ikke drive med alt det andre, som slott og hester for eksempel. I forhold til salg av slott har vi is i magen og venter på at det skal dukke opp en rik araber, smiler advokat Tor M. Kindem, som representerer Gjerde-gruppen, med skinnhandler og investor Ole E. Gjerde i spissen. Kindem går også inn som ny styreformann i selskapet.

- Frykter dere nye krav?

- Vi har gjort gode forundersøkelser og mener vi har oversikt. Vi er ikke engstelige, men usikkerheten er der. Er det for j¿ er det bare å gå til skifteretten. Men så langt tror vi det er liv laga, sier Kindem til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Kindem omfatter Paleums eiendomsmasse i Norge 60.000 kvadratmeter, fordelt på 21 bygninger. Tre eiendommer ligger i Bergen og tre i Sunnhordaland, resten er lokalisert i Sør-Norge.

- Det er moderne bygg med jevnt over god beliggenhet. Vi er svært optimistiske og tror at dette er en investering som på lang sikt vil gi god avkastning, sier Kindem.

Gjerde-gruppen, med skinnhandler Ole E. Gjerde i spissen, omsetter for flere hundre millioner kroner i året. Gjerde-familien driver blant annet garveri og internasjonal trading med skinn i stor skala. Det er nå fjerde generasjon som driver virksomheten.

- Kjenner din klient Uppstrøm fra før?

- Nei, overhodet ikke. Partene har heller ikke hatt noe med hverandre å gjøre forretningsmessig, sier Kindem. Kjøpesummen vil han imidlertid ikke røpe.

- Vi har en gentlemanns-agreement om at vi på dette tidspunkt ikke går ut med kjøpesummen, sier advokat Tor M. Kindem.

Ifølge Finansavisen har Paleum ennå ikke levert inn regnskaper for 2002. I 2001 var inntektene på 84 millioner, og bunnlinjen viste null. Bokført egenkapital var 140 millioner kroner.

Tidligere Paleum-eier, Tor Arne Uppstrøm, er et nøkkelvitne i bedragerisaken mot hans tidligere forretningspartner Carl Fredrik Seim. Hordaland politidistrikt vil fortsatt ikke bekrefte om Uppstrøm er avhørt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.