*Nettavisen* Nyheter.

Enorm hytteinteresse

I år har hele 80.000 husstander planer om å kjøpe fritidsbolig i Norge, viser en fersk undersøkelse. Dermed er det duket for en kraftig prisvekst på hyttemarkedet.

Det er en undersøkelse fra Prognosesenteret som avdekker den store hyttelysten hos det norske folk. I tillegg viser det seg at ytterligere 20.000 vil kjøpe fritidsbolig i utlandet.

- Ifølge undersøkelsen vi har gjort er interessen for å kjøpe hytter overraskende stor, sier administrerende direktør Bjørn Erik Øye i Prognosesnteret til NRK.

Halvparten av hyttekjøperne ønsker seg en fritidsbolig ved sjøen. De resterende planlegger hyttekjøp på fjellet og i innlandet.

Foreløpig har ikke omsetningen av hytter ved sjøen kommet helt i gang, men likevel kan hyttemeglerne melde om stor pågang. Mange av eiendommene som allerede er solgt, har gått langt over takst.

Det er den lave renten og god økonomi blant folk flest som bidrar til den høye interessen. Men hvor mye prisene vil stige på den høye interessen, tør ikke Øye ved Prognosesenteret å spå. Han mener imidlertid at det er duket for en kraftig prisvekst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.