Er denne verdt 4,5 millioner?

Foto: (Finn.no)

Dette ubebodde gårdshuset har en kvadratmeterpris på over 86.000 kroner.

21.07.10 20:43

Ingen har bodd her på 70 år, og det værbitte gårdshuset på snaue 52 kvadratmeter ytterst i Farsunds skjærgård må totalrenoveres.

Likevel er prisantydningen på Lindholmen 4,5 millioner kroner. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på hele 86.538 kroner.

Egen øy
Prisen kan imidlertid forklares med at du får en egen øy på 160 mål med på kjøpet. Fra gårsdhuset skal det ifølge annonsen på finn.no være fin utsikt over havet og andre øyer, samt innover mot Farsund by.

Tomten er dermed en perle for dem som ønsker total fred og ro. Kjøperen må imidlertid klare seg uten strøm, og brønnen er halvveis gjengrodd. I tillegg tar det 20 minutter med båt til Farsund sentrum.

- Unik eiendom
Megleren for tomten, advokat Helge Abrahamsen, innrømmer ovenfor Farsunds Avis at prissettingen av Lindholmen er forferdelig vanskelig. Han baserte prisantydningen på skjønn.

Abrahamsen mener kvadratmeterprisen er forsvarlig i og med at det hadde vært nesten umulig å få byggetillatelse hvis bygget ikke hadde stått på øya, og henviser til dagens strenge strandsoneregler.

- Dette er en helt spesiell eiendom, og en skal lete lenge etter noe tilsvarende som dette. Det har også vært stor pågang etter at eiendommen ble lagt ut for salg, og vi har hatt flere interessenter, sier Abrahamsen til Farsunds Avis.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.