Fet januar i boligmarkedet

Det ble omsatt rekordmange boliger i januar, og prisene fortsetter oppover.

01.02.06 13:33

Boligprisen steg 3,8 prosent i januar, viser statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF).

Prisene var 8,8 prosent høyere i januar i år sammenliknet med januar i fjor.

Gjennomsnittsprisen per kvadratmeter endte på 20.400 kroner.

Sesongkorrigert steg prisene med 0,4 prosent, det vil si at den underliggende prisveksten er sterkere enn den pleier i samme periode.

Tallene bekrefter dermed konklusjonen fra TV 2 Nettavisens boligbarometer for januar.

Storsalg av eneboliger
Salgstallene løftes av en heftig salg av eneboliger. Salget av eneboliger steg med hele 7,2 prosent i januar. Totalt ble det solgt 851 eneboliger i januar.

Gjennomsnittsprisen per kvadratmeter for eneboliger endte på 13.900 kroner. Prisen er høyest i Oslo. Der var snittprisen 26.700 kroner per kvadratmeter. Lavest var prisen i Hedmark utenom Hamar. Der er snittprisen 8.900 kroner.

Halve veksten
Direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund sier han er overrasket over den sterke veksten i salg av eneboliger.

- Det er tydelig at det er optimisme i markedet, og folk føler at de har råd til å bytte, sier Tveter til TV 2 Nettavisen.

- Hvor mye vekst kan vi vente på prissiden for resten av året?

- Vi kan godt gå like mye til, sier Tveter.

Boligprisene har de siste årene steget mest i januar og like etter sommerferien. Statistikken viser at prisveksten normalt faller frem mot sommerferien og juleferien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.