Fikk drømmetomta gratis

Foto: Kine Moxness Sandnes (Finnmarken.no)

Aramis Arshames Hakhamaneshie (48) fikk drømmetomta gratis av kommunen. Nå planlegger han drømmehuset.

02.01.11 21:28

Den iranske tannlegen har bodd i kommunen siden 1997, og nå er han i gang med prosjektet som skal få han til å bli i kommunen enda lenger, skriver Finnmarken.

I Nesseby er det hyggelige vilkår for dem som vil bygge hus. Tilskudd fra kommunen dekker i regelen alt man har av utgifter før selve byggingen starter.

Finnmarken har sammenlignet priser og avgifter på kommunale boligtomter i Øst-Finnmark. Det varierer fra null til godt over en halv million i inngangsbillett.

- Alternativet til eget hus er å være leieboer resten av livet. Det er jeg ikke interessert i. Jeg har tenkt å være her permanent, og da er det fint å ha noe helt eget. Det er her jeg har jobben min, vennene mine og livet mitt, forteller Hakhamaneshie.

3000 kroner
Det var i høst at han bestemte seg for å bygge eget hus og tok kontakt med kommunen.

- Der var de veldig hjelpsomme og brukte mye tid på å vise meg de forskjellige ledige tomtene. Jeg har ikke peiling på alt papirarbeidet man må igjennom for å kjøpe tomt, men det hjalp de meg med. Det eneste jeg måtte betale for å få tomta var tingslysningsavgifta på omtrent 3 000 kroner, sier Hakhamaneshie.

Han valgte nettopp tomta i Karlebotn på grunn av utsikta mot sjøen.

- Det er mulig det er værhardt der, men jeg falt pladask for utsikta, forteller han.

Pris ikke viktig
Når Aramis Arshames Hakhamaneshie til våren er i gang med husbygginga, har han ikke valgt plassen på grunn av prisen.

- Hadde jeg hatt jobb i Kirkenes, hadde jeg selvfølgelig bygd der. At tomta her er gratis, betyr ikke så mye. Det fant jeg ikke ut før jeg snakket med kommunen. Det viktigste er å være der man vil være. Kompisene mine sier jeg er gal som bygger hus helt her ute, at verdien kommer til å synke. Men jeg bryr meg ikke, det er her jeg vil bo, sier iraneren.

Han regner med å bruke mellom 1,5 og to millioner kroner på huset, som sannsynligvis blir på mellom 180 og 200 kvadratmeter.

- Jeg skal ha en hovedetasje og en hems eller et loft. Jeg er veldig interessert i lyd og bilde, så et eget hjemmekinorom hadde vært kjekt. Og så er jeg glad i å lage mat, så jeg må ha et skikkelig kjøkken. Huset må være stort nok til at jeg kan ha en skikkelig fest sammen med kompisene mine, og at de som er trøtt kan gå og legge seg uten å bli forstyrret av oss som vil feste lenger, ler en fornøyd Aramis Arshames Hakhamaneshie.

Les flere saker i Finnmarken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.