*Nettavisen* Nyheter.

Finn trekker Notar for retten

Foto: (Foto: Notar)

Internettportalen Finn.no og Finn Eiendom stevner eiendomsmeklerselskapet Notar for retten. Striden dreier seg om en lenke Notar har lagt på sin hjemmeside til Finn sin eiendomsdatabase.

09.01.04 08:02

Finn.no og Finn Eiendom frykter store tap dersom det de oppfatter som en ulovlige lenke ikke fjernes. Notar synes på sin side bare at Finn er desperat , skriver Dagens Næringsliv.

Finn trekker frem både markedsføringsloven og åndsverksloven, og mener eiendomsmeklerne handler i strid med disse.

- Vi kan ikke akseptere dette. For oss er det en hastesak. Den siste tiden har Notar ført en omfattende reklamekampanje for sitt nye konsept med lenker til alle andre boligformidlere på internett. Vi ønsker ikke at Notar skal få bygge seg opp som landsdekkende merkevare basert på vår merkevare, sier administrerende direktør Endre Kolbjørnsen i Finn Eiendom til Dagens Næringsliv.

Tidligere i høst oppdaget Finn at Notar hadde en lenke til deres sider, som Notar fjernet etter påtrykk fra nettselskapet. Men i november oppdaget de igjen at Notar var ute med en ny lenke, og frykter nå å miste annonser boligselgere til Notar i fremtiden.

Notar på sin side stempler begjæringen fra Finn som en forbrukerfiendtlig og desperat handling. Meklerselskapet mener saken strider mot alt internett er ment å være.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.