*Nettavisen* Nyheter.

Finn.no vant over Notar

Eiendomsnettstedet Finn.no får rettens medhold i at Notar Eiendomsmegling ikke kan linke inn søkene fra Finn og presentere dem som sine egne.

03.03.05 14:15

Klikk på bildet for å forstørre.

Trondheim lagmannsrett ga Finn.no enstemmig medhold i søkemotor-saken, opplyser selskapet i en pressemelding.

Notar får en midlertidig forføyning, og forbys å tilby søk fra Finn.nos database samt å bruke Finns varemerke. Retten har konkludert med at Notars virksomhet er i strid med «god forretningsskikk».

Kjennelsen fra lagmannsretten har betydning utover dette konkrete saksforholdet. Lagmannsretten slår fast at investeringer, innsats og opphavsrett er vernet også på Internett.

- Det ligger i sakens kjerne at uten et slikt vern ville det ikke være mulig å drive kommersielle tjenester på Internett, sier Halvor Manshaus som er advokat i advokatfirmaet Schjødt og som representerer Finn.no i meldingen.

Notars introduserte i fjor en egen søketjeneste for boliger på Internett. Eiendomsmeglerselskapet hevdet at de var det største i Norge, men bygget i realiteten videre på hevnsinger fra Finn.no.

Dette er ikke første gang Notar taper for Finn.no. Da saken var oppe i tingretten like før jul, gikk eiendomsselskapet på en smell. Notar anket så saken til lagmannsretten, men har nå altså tapt også der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.