Flytt-selv guide

Flytting er for mange et mareritt, ofte tar det lenger tid og mer krefter enn man hadde forestilt seg. Her er noen råd for at flytteprosessen skal gå smertefritt.

27.01.05 12:57

Husk at ting ofte tar lengre tid enn man regner med når man skal flytte. Her er noen råd for at flyttingen skal gå så smertefritt som mulig.

God tid

Det er viktig å ha god tid når du skal flytte. For barn kan det å flytte være en negativ opplevelse med skifte av vennekrets og miljø, pass på at du innkluderer barna. La de være med tidlig i prosessen, de kan være til stor hjelp under flyttingen også.

Inventarliste
Lag en liste over det du har, og sorter de i grupper. Hva som skal være med, kastes, selges eller gis bort.

På denne måten får du oversikt og vet bedre hvor stor flyttebil du trenger.

Post
Sett opp en liste over alle du mottar post fra som for eksempel bank, tidsskrifter, aviser, NRK, Kabel TV.

Husk å endre adresse, blanketter fåes på posten og de er gratis.

Nedpakkingen
Husk å bruke solide esker så ikke bunnen faller ut under flyttingen.

Fyll opp eskene godt. Legg gjerne avispapir i bunn som støtte. Tape eskene igjen og merk de godt, hva som er i de og hvilket rom de skal til. Ikke pakk eskene for tunge, husk at de skal bæres. Merk godt esker som inneholder glass.

Dugnaden

Få hjelp av venner og kjente på flyttedagen. Kjøp inn litt mat og drikke til gjengen som hjelper deg,da er det lettere å få hjelp pluss at de setter pris på det.

Husk:

Les av strøm og vannmåler, tellerstand på telefon må leses av hos teleoperatøren.Fryser og kjøleskap må avtines. Husk å montere transportforsikring i vaskemaskin, tørketrommel og andre hvitevarer som ikke har godt av å riste.

Kilde: Bislet Bilutleie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.