Gå til sidens hovedinnhold

Forbrukerrådet refser Notar

Forbrukerrådet ber Notar om en beklagelse etter at meglerkjeden skryter av å bli anbefalt av Forbrukerrådet.

Notar reklamerer i sin avis med uriktige anbefalinger og tilbakemeldinger fra rådet.

I avisen skriver Notar blant annet at ”boligen er forsikret med en av markedets beste og mest omfattende boligskifteforsikringer, som har fått svært gode tilbakemeldinger både fra Forbrukerrådet, Kredittilsynet og Forbrukerombudet”.

- Er tvert om kritisk
- Vi reagerer sterkt på denne formen for markedsføring. Forbrukerrådet har verken gitt Notar eller Anticimex ”svært gode tilbakemeldinger” på produktet Boligdeklarasjon. Forbrukerrådet har tvert om vært kritisk, men avventende til produktet, sier Christina Moestue ved Forbrukerrådet i Oslo på rådets egne nettsider.

Moestue avviser at de skal ha anbefalt Boligdeklarasjonen og det takseringsproduktet som benyttes i denne sammenheng.

Har aldri vurdert produktet
Videre står det ”resultatene fra inspeksjonen er beskrevet i en omfattende rapport som er vedlagt salgsoppgaven. Både Forbrukerrådet og Kredittilsynet anbefaler en slik rapport”.

Forbrukerrådet har ifølge Mostue ikke vurdert den takseringsrapporten som benyttes i forbindelse med Boligdeklarasjonen. De har derfor ingen formening om den er god eller dårlig.

Å benytte rådet som ledd i markedsføringen av Boligdeklarasjonen blir derfor feil, og de ber nå om at alle referanser til Forbrukerrådet strykes i markedsføringen. Forbrukerrådet ønsker også en beklagelse fra eiendomsmeglerselskapet.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot