Gå til sidens hovedinnhold

Forlagsdirektør fikk hytte-nei

Formannskapet i Tolga kommune vendte i går tommelen ned for Gyldendal-direktør Geir Morks ultramoderne hytte i Østerdalen.

Forlagsdirektør Geir Mork i Gyldendal vil bygge en ny moderne hytte til familien i Knausvola hyttegrend i Østerdalen. Dette har skapt reaksjoner, og det har kommet mange protester.

Klagerne mener hytta er for stor, og bryter med den tradisjonelle arkitekturen i området. Hytta er på 190 kvadratmeter, og tegnet av sivilarkitekt Morten Løvseth.

Les mer om hyttemarkedet i Nettavisens hyttemagasin.

Torsdag ble søknaden om rammetillatelse behandlet av formannskapet i Tolga kommune. De fulgte rådmannens innstilling, og sa nei til tiltaket slik det forelå.

I sin innstilling skrev rådmann Knut Sagbakken i Tolga:

«Avslaget begrunnes ut fra at det ikke foreligger særlige grunner til dispensasjon. Tiltaket berører for øvrig flere prinsipielle forhold, i tillegg til at det strider mot mange av reguleringsbestemmelsene».

- I møtet ble rammesøknaden avslått, da det ikke foreligger særlige grunner for dispensasjon. Den strider mot flere reguleringsbestemmelser. Samtidig representerer den en ny type arkitektur, sier saksbehandler Per Urseth til Nettavisen.

Men Tolga kommune kommer forlagsdirektøren noe i møte i den forstand at kommunen er villig til å se på omregulering av området, slik at det blir rom for den type moderne hytter som Mork vil bygge.

- Kommunen vil ta initiativ til et møte med partene, deriblant grunneierne med tanke på en omregulering. Kommunen ser at det i økende grad er et ønske om å få bygge med ny og mer moderne arkitektur, sier Urseth.

I innstillingen fra rådmannen, understreker Sagbakkens behovet for kvalitetssikring:

«Behandling gjennom en reguleringsplan vil være med på å sikre en hensiktsmessig utvikling med kvalitet og gjennomtenkte enhetlige rammer.»

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her