*Nettavisen* Nyheter.

«Fredet» tre får naboene til å frese

Foto: (Tom Brodin/Montasje)

Føler seg rundlurt og krever det erstattet.

30.08.10 19:03

Før sommeren ble det klart at utbyggerne Ståle Elstad og Tonny Johansen vil selge familiestedet på Tjøme før det er ferdig utbygd, ifølge Øyene.

Før det hadde den samme Elstad brukte mye krefter på å overbevise politikerne på Tjøme. Etter mye diskusjon fikk han tillatelse til å rive trikkekonduktørenes feriehjem for så å oppføre et nytt ferieparadis bestående av fire enheter.

Underveis argumenterte Elstad med at fire vennepar skulle dele den nye ferieperlen. Men slik blir det altså ikke. Alt ble lagt ut for salg, i god tid før det stod ferdig.

Les mer: - Hyttebygger lurte kommunen?

Nå har nye problemer kommet til overflaten.

Føler seg rundlurt
Naboene til de fire nye hyttene i Dalsveien på Tjøme føler seg nemlig rundlurt av utbyggerne, og årsaken er et morelltre.

Det kommer frem av et brev fra naboenes advokat, Anne Tellefsen. Brevet er stilet til utbyggeren, med kopi til kommunen, skriver Øyene.

Morelltreet, der mer enn halvparten har blitt fjernet, ved at den ene av to stammer er hogd ned, og resten blitt frisert, var tinglyst «fredet» for å hindre innsyn til naboeiendommen. Det påpekes også at det ikke er søkt kommunen om å få sette opp et tre meter høyt gjerde mot veien.

- Rystet og svært sinte
- Mine klienter er rystet og svært sinte over at avtalen er brutt så kort tid etter at partene kom til enighet, skriver advokaten.

Naboene krever nå at morelltreet blir erstattet av et nytt morelltre.

De kan skaffes i seks-sju meters høyde fra en planteskole i Østfold, men vil i noen år framover likevel ikke dekke innsynet fra takterrassen til den ene hytta på en tilfredsstillende måte. Advokaten krever derfor en økonomisk kompensasjon i tillegg. Hvor stor denne blir, avhenger av hvor mye det nye treet dekker. At utbyggeren har prøvd å kompensere ved å plassere noen tujaer inne på naboens eiendom, gjør ikke inntrykk.

- De må eventuelt plantes på hytteeiendommen, krever advokaten.

Når det gjelder det markante gjerdet reagerer naboene på at det bare har blitt satt opp.

- Dette er et søknadspliktig tiltak, skriver advokat Tellefsen, som regner med at det ikke er søkt om, siden ingen har mottatt nabovarsel. Hun opplyser samtidig at klientene hennes mener at gjerdet ikke tilfredsstiller kravene til estetisk utforming.

Les flere nyheter hos: Øyene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.