*Nettavisen* Nyheter.

Frykter økt eiendomsskatt

Professor Ole Gjems-Onstad ved Handelshøyskolen BI frykter at eiendomsskatten kan bli høyere som følge av endringene i skattemeldingen.

26.03.04 08:27

Gjems-Onstad mener at regjeringens forslag om avvikling av boligskatten istedet legger veien åpen for økt eiendomsskatt.

Blant forslagene som serveres av finansminister Per-Kristian Foss i dag er trolig en avvikling av fordelsskatten på bolig.

Samtidig vil regjeringen gjør det enklere å innføre kommunal eiendomskatt, vil det bety dramatisk skatteskjerpelse for folk flest etterhvert, mener Gjems-Onstad.

- Inntektsskatten for å eie egen bolig er uforståelig for mange, men likevel lav. Dersom regjeringens forslag om frivillig kommunal eiendomsskatt blir vedtatt, åpner det for helt andre summer i boligskatt enn i dag, sier Gjems-Onstad til NRK.

Professor Gjems-Onstad sier at norske politikere har sakket akterut med skattepolitikken i forhold til resten av verden, og bedre blir det ikke etter skattereformforslagene i dag.

- Forslaget om frivillig kommunal eiendomskatt er som skapt for et flertall på vestresiden i neste stortingsperiode. Nettopp derfor har folk flest mye å frykte hvis regjeringens forslag blir vedtatt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.