*Nettavisen* Nyheter.

Full fart i boligmarkedet

Nå koker boligmarkedet igjen. Rentekuttene fra Norges Bank har fått fart på kjøperne, og meglerne melder om kø på visningene.

29.08.03 08:38

En sjekk Dagsavisen har foretatt viser at 35 av 50 boliger annonsert sist helg, allerede er solgt. Tallet er langt høyere enn på samme tid i fjor.

Ikke bare har omsetningen satt fart, boligkjøperne er også villige til å åpne pengepungen for å sikre seg tak over hodet. 19 av de 35 boligene ble solgt for over verditakst.

- Den voldsomme økningen er større og bråere enn noen har kunnet spå. Det har lenge vært en opphopning av folk som har hatt planer om å flytte. Så strømmer alle ut på visning samtidig. Boligmarkedet styres av massepsykologi og flokkmentalitet, sier Bjørn-Erik Øye, daglig leder ved Prognosesenteret til Dagsavisen.

Selv om meglerne nå melder om køtilstander på visningene, er det liten tro på kraftig prisoppsving gjennom høstmånedene.

- Det kommer nok til å roe seg i løpet av noen uker. Akkurat nå er etterspørselen større enn tilbudet, men det er mange som planlegger å selge. Fram mot jul forventer vi en moderat prisvekst, sier Christian Dreyer, leder for Oslo og Akershus Eiendomsmeglerforening.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.