*Nettavisen* Nyheter.

Ga seks millioner for 46 kvadrat

Foto: (Krogsveen)

Familie hostet opp 131.000 kroner meteren for denne perlen på Stathelle.

05.06.10 12:25

«Fritidsbolig med egen strandlinje», stod det i salgsoppgaven.

En familie fra Oslo bladde opp pengene uten motinteressenter i budrunden.

- Holmen og skjærgården er idyll, sier megler Henrik Tangen i Krogsveen til Porsgrunns Dagblad.

131.000 kroner per kvadratmeter
Hytta er på bare 46 kvadratmeter. Kadratmeterprisen er dermed formidabel - 131.000 kroner.

Eiendommen hadde en prisantydning på seks millioner kroner. Kjøperen la på 50.000 kroner ekstra, og dermed var salget i boks.

I salgsoppgaven heter det at «her ligger forholdene til rette for de gode sommeropplevelsene. Det er umiddelbar nærhet til sjøen, lang strandlinje, egen brygge, svaberg, stupebrett og båthus med anneks».

Niks strøm og vann
Hytta har kjøkken og tre soverom. I tillegg er det et lite anneks på tolv kvadratmeter. Hytta har verken strøm, vei, vann eller kloakk. For seks millioner har Oslo-familien fått vann fra cisterne og biodo.

Det er to brødre fra Skien som har solgt eiendommen. Etter det PD forstår, er det den vanlige historien om to som har arvet, de to har barn, og så blir det flere og flere som skal bruke og dele på hytta. Mange attraktive eiendommer langs skjærgården selges fordi partene ikke har mulighet til å kjøpe hverandre ut. Da blir salg og skyhøy fortjeneste løsningen. Hytta i Trosbyfjorden ligger på festet tomt. Marlow Hafredal er grunneier. Festeavgiften er 3820 kroner.

Hytta er arkitekttegnet og ble oppført i 1961. Det er ingen spesielle fasiliteter der, utover flott skjærgård.

Kanonutsikt
«En liten gåtur fra gården hvor man parkerer gir den perfekte feriefølelsen på landet. Når du kommer opp på hytta får du en praktfull utsikt mot Hafsund og utover Trosbyfjorden. Med en egen halvøy for seg selv har ingen andre hytter innsyn til eiendommen. Eiendommen har også gode solforhold med sol fra morgen til kveld. Trosbyfjorden har mange lune viker og er et eldorado om sommeren», heter det i salgsoppgaven.

Fire andre hytter ved Trosbyfjorden er til salgs, tre av dem har prisantydning 8 millioner kroner, og en 7,9 millioner kroner.

På Rognstranda er en hytte til salgs for 2,790 millioner, og på Finmarkstrand i Bamble er en hytte med flott utsikt lagt ut til 2,4 millioner. På Siktesøya er to hytter til salgs for henholdsvis 4,9 og 4,2 millioner kroner.

Les flere nyheter fra Porsgrunns Dagblad

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.