*Nettavisen* Nyheter.

Gjør et bergensk boligkupp

Meglerne i Norges nest største by forteller deg hvor det kan lønne seg å kjøpe bolig.

20.09.06 10:30

Få Nettavisen på mobil

I forrige uke fortalte vi deg hvor det kan være lurt å investere i bolig i hovedstaden. Nå er det Bergen som står for tur. Vi har spurt meglere i byen mellom de syv fjell om hvor de tror det vil blir populært å bo innen fem år.

- I Bergen vil nok alltid sentrum være populært og nå går det bra for mange av bydelene også, men med tanke på ny utbygging og slikt tror jeg at Fana vil komme som en kule, forteller megler hos Garanti Eiendomsmegling, Børge Vadset, til TV 2 Nettavisen.

Stive priser
I tillegg til Fana er det flere meglere som har tro på Åsane som det nye store i det bergenske boligmarkedet.

- Det er to steder som peker seg helt klart ut, og det er Åsane og Fana. I Åsane er det utrolig lite tilbud og lite utbygging og der rives boligene vekk. Fana kommer til å få et oppsving snart fordi det er en del ledige tomter der selv om prisene er forholdsvis stive, sier Chris Andre Skorjanc hos Aktiv Eiendomsmegling på Bryggen i Bergen.

Flytter hjem igjen
Christer Vikebø er daglig leder i Notar Eiendom på Bryggen og han fremhever også de sentrumsnære områdene.

- Vi ser jo klart hvilke områder som tar etter sentrum. Det er blant annet Laksevåg, som lenge har vært urettferdig langt under sentrumsprisene til tross for at det bare er en ti minutters gåtur fra sentrum. Danmarksplass, Solheimsviken og Minde er også steder som kommer for fullt. Litt lenger unna er det Fana som peker seg ut. Det er en tendens i flere av bydelene av folk som har vokst opp der flytter tilbake igjen og kjøper seg leilighet etter at de er ferdig med studiene, forteller Vikebø som også har stor tro på kommunene like ved Bergen.

- Ja, broer begynner å bli nedbetalt og kommuner som Askøy og Fjell er også iferd med å vokse, legger han til.

Enorme tomteområder
Hos DnB Nor Eiendom i Sentrum er boligutsiktene også rettet mot Åsane og Fana.

- Hvis man tenker sentrum, som alltid vil være populært, er Møhlenpris et sted som er i utvikling. Hvis du tenker større skjer det mye i hele Åsane generelt. Prisen er litt lavere der enn i Fana for eksempel, selv om Fana også kommer mye fremover, forteller daglig leder hos DnB Nor Eiendom i Sentrum, Sveinung Minde, til TV 2 Nettavisen.

Megler Christian Hansen hos Format Eiendomsmegling har troen på Åsane og Laksevåg på kort sikt.

- Åsane spesielt er veldig i vinden nå og vil komme enda mer i tiden fremover. Laksevåg vil også komme sterkt den nærmeste tiden. På lengre sikt kommer Bergen vest med området rundt Drottningsvik til å få et oppsving i tillegg til området fra Midtun til Grime. Her er det store muligheter og enorme tomteområder som er ubenyttet, forteller Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag