*Nettavisen* Nyheter.

Gransker DnB NOR Eiendom

Kredittilsynet har nå hele eiendomsavdelingen i DnB NOR i Lillehammer under lupen, etter at fem ansatte skal ha drevet ulovlig egenhandel.

18.01.06 13:46

Våren 2005 fikk DnB NOR Eiendom i Lillehammer oppdraget med å selge et leilighetsprosjekt for investor Arthur Buckhard i Øyer.

Allerede etter første salgshelg fortalte DnB NOR-megler Morten Strandengen at samtlige leiligheter var solgt, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Kjøpte før salgsmøte
Det gikk frem av prospektet at flere DnB NOR-meglere hadde fått kjøpe leiligheter i prosjektet, før objektene ble lagt ut for publikum. Prisen meglerne betalte, var langt lavere enn det som var forespeilet i prospektet.

I tillegg sørget regionsjefen i DnB NOR i Oppland at broren hans fikk handlet før oppdraget gikk ut til offentligheten.

Senere har ihvertfall én av leilighetene som ble kjøpt av en DnB NOR-megler lagt ut for videresalg med en langt høyere pris, noe som ville gitt en solid gevinst.

Denne er imidlertid trukket tilbake fra markedet, opplyser markedssjef Rune Garborg i DnB NOR Eiendom til TV 2 Nettavisen. Det skjedde etter at Kredittilsynet tok tak i saken.

Strengt forbudt
- Med de opplysninger som foreligger, vil vi måtte gå inn og se på dette, sier underdirektør Wilhelm Moen Grøstad i Kredittilsynet til Gudbransdølen Dagningen.

Det er et strengt forbud mot egenhandel for eiendomsmeglere, noe som også er hjemlet i loven fra 1. juni 2004. Loven innebærer at ansatte ikke kan opptre som interessenter til boliger som meglerforetaket formidler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.