*Nettavisen* Nyheter.

Har solgt 1.043 nye boliger

- Best siden finanskrisen satte inn, sier ekspertene i Econ.

28.10.10 21:28

Salget av nye boliger tar seg stadig opp etter gjørmebadet bransjen opplevde da finanskrisen satte inn for tre år siden.

SELGE HUSET? Finn megler

Dette fremgår av siste utgave av rapporten Econ Nye Boliger.

Høyest på tre år
- I løpet av de siste to månedene har 1.043 nye boliger blitt solgt, noe som utgjør ti prosent av det totale antallet boliger i prosjektene vi har registrert. Dette er den høyeste salgstakten vi har registrert siden juni 2007, opplyser Econ Pöyry i en pressemelding.

Rapporten utgis annenhver måned. Salget var på åtte prosent ved forrige måling i august, og åtte prosent på samme tid i oktober i fjor.

LES OGSÅ:- Kjøp bolig nå

Analyseselskapet har informasjon om pris og salgsstatus for 10.913 boliger i prosjekter som var til salgs både i august og oktober, eller som er lagt ut for salg i denne perioden.

Færre nye boliger
Ved forrige registrering var 6.510 av disse solgt og 4.403 var usolgt.

- Samtidig som at salgstakten har økt, har også antall boliger vi har registrert sunket. For andre gang på rad i 2010 er antallet ledige boliger lavere enn ved forrige måling. Reduksjonen skyldes i hovedsak færre igangsatte og ferdigstilte boliger, opplyses det.

VET DU OM NOEN FLOTTE HUS SOM SKAL SELGES?TIPS OSS

Det er de nye og ikke igangsatte boligprosjektene som selger best. Av de 10 prosjektene med høyest salgstakt, var det bare ett prosjekt hvor det tidligere hadde vært solgt leiligheter.

Salgstakten er høyest nord i i Oslo, med 15 prosent, og lavest i Vestfold og på øvre deler av Romerike - begge med seks prosent.

Økte priser
Samlet har 60 prosent av boligene i Econs database en salgspris på over 35.000 kroner per kvadratmeter. 77 prosent koster mer enn 30.000 kroner, mens 88 prosent koster mer enn 25.000 kroner kvadratmetern, og 97 prosent mer enn 20.000 kroner.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle boligene i databasen er 37.600, som er 400 kroner høyere enn gjennomsnittsprisen i august.

Les hele rapportenher.

Høyest ligger Oslo Vest og sentrum, med et gjennomsnitt på 56.000 kroner. Hedmark ligger lavest med et gjennomsnitt på 24.600 kroner per kvadratmeter.

Selvaag størst
Selvaag Bolig er den største utbyggeren i Econs oversikt. DnB NOR Eiendom har flest boliger av prosjektmeglerne.

Av de 371 prosjektene Econ har data for, har 122 prosjekter ikke hatt noe salg i perioden.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Les flere saker på NA24

Annonsebilag