*Nettavisen* Nyheter.

Håver inn på husleiere

Det kan påløpe uventede kostnader når du skal leie bolig. I enkelte banker koster det opp mot 500 kroner å opprette en depositumskonto. Heldigvis er det utleier som skal ta regningen.

10.11.04 10:38

Vanligvis krever boligeierne mellom en og tre måneders husleie i depositum før du får flytte inn i ditt nye hjem. Dette skal settes på en egen konto, og pengene skal du ha tilbake den dagen du flytter ut, skriver Bergens Tidende.

Bankene ser imidlertid sitt snitt til å tjene noen ekstra kroner i leieprosessen. De tar nemlig ofte et par hundrelapper bare for å opprette en depositumskonto.

DnB og Handelsbanken er desidert dyrest når det kommer til gebyr. Her koster det 500 kroner for å få depositumet på konto. Like bak kommer Postbanken, Fokus Bank, Nordea og Fana Sparebank, som tar 400 kroner for samme tjeneste. Billigst er Sogn og Fjordane Sparebank, med 150 kroner i gebyr.

Det er to forhold som ifølge bankene gjør gebyrregningen høy. For det første må kontoene følges opp manuelt, i tillegg til at det kan ta mye tid å ordne opp i en eventuell konflikt mellom boligeier og leietaker.

Leieboerforeningen opplyser at det er utleier som skal betale gebyret for å opprette en depositumskonto. Har du lagt ut for dette, kan du kreve beløpet tilbakebetalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.