Heldig eier kan tjene 7 mill. på denne

Foto: (Finn.no)

Kragerø kommune fjernet boplikten.

27.06.11 15:28

Oslomannen betalte 3,7 millioner for denne eiendommen i Kolvika i Kilsfjorden i Kragerø. Han ville bruke den som fritidsbolig.

Problemet var at dette var en gammel eiendom det var boplikt på, skriver TA.

Fikk avslag
I oktober 2005 søkte han konsesjon for eiendommen til fritidsformål. Dette ble avslått av hovedutvalget for samfunn, som den gang hadde sosialistisk flertall.

Avslaget ble klaget inn for Fylkesmannen, uten at det hjalp.

Oslomannen ga seg ikke. Han stevnet Staten ved Landbruksdepartementet inn for Kragerø tingrett.

I juni 2007 opprettholdt tingretten Fylkesmannens vedtak. Grunnet mangelfull ankeerklæring, avviste lagmannsretten å behandle saken.

Reddet av de borgerlige
Etter kommunevalget høsten 2007 fikk Kragerø borgerlig flertall, et flertall som ga uttrykk for at Kragerø heretter skulle være en «ja-kommune».

Dermed søkte oslomannen på nytt om konsesjon for eiendommen. Nok en gang innstilte rådmannen på avslag. Begrunnelsen var at eiendommen er en gammel boplass, som burde tilbakeføres til slik bruk.

Men det «nye» hovedutvalget snudde, og etter forslag fra en representant fra Høyre ble konsesjon gitt med seks mot tre stemmer. Flertallets begrunnelse var, at det er en utbredt oppfatning at fast bosetting i Kolvika ikke er nødvendig, og at det dermed gis fritak fra boplikten.

10,85 mill.
Nå har eier lagt eiendommen ut for salg. Denne gangen som fritidseiendom, og med en ganske annen prislapp. Prisantydningen er 10,85 millioner kroner.

Det er advokatfirmaet Midgaard & Optun som står for salget denne gang. Advokat Geirr Midgaard mener at med den beliggenheten eiendommen har, bør det var mulig å få 10,85 millioner kroner for den.

Men det er skjær i sjøen: Ifølge landbrukssjef Bjørn Ørvik i Kragerø kommune, må det på nytt søkes om konsesjon hvis eiendommen selges.

Men det er nok lite trolig at eiendommen omgjøres til fast bosetting.

Les flere nyheter fra TA her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag