Her er de billige fjellhyttene

Foto: (Foto: Kongsberg Eiendomsmegling)

Du trenger ikke millioner i banken for å kjøpe en hytte på fjellet. Det er fullt mulig å finne en brukbar hytte for noen hundre tusen kroner.

14.10.04 11:02

Mange tror en hytte på fjellet vil koste det hvite ut av øyet. Men det trenger slett ikke være så dyrt.

Et kjapt søk på eiendomsdatabasen Finn.no viser at det finnes valgmuligheter også i de lavere prisklassene.

- Det er ikke sånn at alle hytter på fjellet må koste to millioner kroner. De fleste nordmenn er villige til å betale rundt 600.000 kroner, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund til TV 2 Nettavisen.

Tveter henviser til en undersøkelse eiendomsmeglerforbundet har gjort tidligere, om nordmenns betalingsvillighet for et «andre hjem». Undersøkelsen viste at omtrent halvparten av befolkningen har et tak på 600.000 kroner når det gjelder hyttekjøp.

Ikke bare sus og dus

Det er fullt mulig å finne hytter under denne magiske grensen.

En hytte ved Att-tjern, omtrent en mil fra ski-eldoradoet Hemsedal, ligger ute for salg med en prisantydning på 480.000 kroner. Objektet er på 50 kvadratmeter, og har to soverom.

På Blefjell ved Kongsberg er det flere eiendommer til salgs for godt under millionen. For 310.000 kroner kan du sikre deg en hytte på 43 kvadratmeter.

Like i nærheten er en noe større hytte til salgs, på 64 kvadratmeter. Denne har en prisantydning på 580.000 kroner.

Selv om Oppdal ofte forbindes med luksustunet til Røkke, er det ikke bare tidligere milliardærer som kan nyte vinteren i Sør-Trøndelag. For 490.000 kroner får du 50 kvadratmeter fordelt på to soverom, kjøkken og stue.

På Kvitfjell har hyttene ofte et par nuller for mye på prislappen. Men beveger du deg noen kilometer bort fra alpinanlegget, kan du finne billigere alternativer. På Fåvang, et steinkast over E6, koster en hytte på 40 kvadratmeter 450.000 kroner.

Golsfjellet er populært vinterstid, og det ligger for tiden en del objekter ute for salg i området. Blant annet en hytte ikke langt unna Storefjell Høyfjellshotell, der barna kan boltre seg i alpinanlegget mens du koser deg i svømmebassenget. Prisantydningen er på 550.000 kroner.

Se opp for fellesgjeld

På Trysil, Norefjell, Geilo og i Hemsedal har du flere hytter og leiligheter å velge mellom som koster fra 400-600.000 kroner. De fleste nybygde objektene har ofte stor fellesgjeld det kan være verdt å ta med i regnestykket.

Meglerne reklamerer med at du kan håve inn store leieinntekter når du ikke bruker stedet selv, for at ikke fellesutgiftene skal virke så avskrekkende. Det kan imidlertid være greit å ta de skisserte leieinntektene med en klype salt. Du kan aldri kan vite hvor mange turister som hopper på tilbudet.

Blant annet er det en hytte til salgs like ved alpinanlegget på Trysil til 515.000 kroner pluss fellesgjeld, med et boareal på 67 kvadratmeter.

Det skal også selges 52 leiligheter på Trysil, med en prisantydning på mellom 495-695.000 kroner før gjeld.

Også i Hemsedal kan du finne liknende tilbud. På de ulike utleiestedene selges nå en mengde leiligheter, som må leies ut når du ikke er der selv.

Til en pris på mellom 295.000 og 595.000 kroner kan du sikre deg noen titalls kvadratmeter på kjente steder som Totten, Ski-Per eller Hemsedal Alpin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.