Gå til sidens hovedinnhold

Her er de feteste vinterpalassene

Nordmenn kjøper stadig råere luksus i fjellet. Se bilder av godbitene som tilbys.

I prisklassen over 10 millioner kroner er kjøperne svært kresne. Det er ikke bare beliggenhet og standard som teller. Også design, utvendig som innvendig, teller svært mye, opplyser hyttemegler Nils Brenna hos Choice Eiendomsmegling til Nettavisen.

- Utviklingen skjer så raskt på design og interiør. Ting er gammeldags etter 2-3 år. Jeg vil si det er på kanten av hva som er sunt, sier han.

Se bilder av luksuspalassene nederst i saken.

Store hytter
Brenna skal selge en 300 kvadratmeters tømmerhytte på Hafjell. Hytta er fra 1999, og prisantydningen er 14,7 millioner kroner. Brenna erkjenner at det ikke står kjøpere i kø til denne typen dyre eiendommer.

- Dette er en veldig flott hytte, men kjøperne av denne typen objekter er også svært kresne. Mange foretrekker å bygge nytt. Da får de det slik de vil, sier han.

Eiendomsmegler Christian Haatuft er kjendismegler på Geilo. Han har solgt flere luksushytter enn de aller fleste. Han opplyser at det ikke bare er finanskjendiser som har råd til hytter til over 10 millioner kroner.

- Mange har penger
- De kan være folk som har arvet penger. Mange kjøpere er også folk som har solgt en virksomhet de har bygget opp, og som nå har lyst til å roe litt ned.

- Får de roet ned, da?

- Ja, faktisk. Mange kjøpere av slike hytter er her oppe ofte, og de er her på tider da det ikke er så mange andre her, sier Haatuft.

Den dyreste hytta Haatuft har til salgs på Geilo, koster 20 millioner kroner. Den er på hele 430 kvadratmeter, og har all tenkelig luksus. Hytta ferdigstilles nå i oktober 2007. Haatuft opplyser at det er mange pengesterke som velger å kjøpe ferdige hytteprosjekter.

Populært med nybygg
- Det er en voldsom jobb å gå i gang med bygging av en splitter ny hytte til 20 millioner kroner. Mange velger derfor slike prosjekter som nærmer seg ferdigstillelse. Da kan de tre inn i prosjektet når byggene er kommet opp, men tidlig nok til å være med og påvirke interiørvalget, sier Haatuft.

Haatuft opplyser at han siden påske har solgt fem – seks hytter til over 10 millioner kroner på Geilo. Normalt selger han syv – åtte i året i denne prisklassen.

På Finn.no ligger det også ute flere eksklusive hytteprosjekter som ennå bare er på tegnebrettet. Det dyreste ligger i Geilo Fjellandsby, og koster 22,5 millioner kroner. Se bilder av disse prosjektene:

Geilo Fjellandsby22,5 mill.

Geilo Fjellandsby17,4 mill.

Geilo Fjellandsby 17 mill.

Geilo Fjellandsby 13,5 mill.

Les mer om hyttemarkedet i Nettavisens Hyttemagasinet.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra