*Nettavisen* Nyheter.

Her er de fineste billighyttene

Du får mye hytte for en halv million kroner. Nettavisen viser deg noen av mulighetene.

21.10.07 09:40

Du er fullt mulig for seg å realisere hyttedrømmen selv om du ikke har millioner å spa opp. Du kan til og med få hytte i populære områder, med nærhet til fjell og sjø.

Se bilder av de beste billighyttene nederst i saken.

Mye å velge i

Nettavisen har sett på hva som finnes i markedet i prisklassen 300.000 – 500.000 kroner. I alt er det hele 238 annonser på Finn.no for hytter i denne prisklassen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn.no/Kvestor Eiendomsmegling)

Felles for disse hyttene er at de er relativt små – gjerne 30 – 60 kvadratmeter boligareal. Dernest er standarden relativt beskjeden. Hyttene vi har sett på har stort sett innlagt strøm. Oppvarming skjer med panelovner og vedovner. De fleste har innlagt vann i en eller annen form. Utedo eller tilsvarende er derimot standard på samtlige.

Les også: Her får du billigst hyttetomt

Jakt og fiske

Mange av hyttene liger i naturskjønne omgivelser med fint turterreng, og gode muligheter for jakt og fiske. Dersom du absolutt vil kjøre slalom, så er det også mulig å finne hytter på Trysil eller Norefjell, eller i Uvdal, der flotte alpinanlegg ligger innenfor en halv times kjøretur.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn.no/DnB Nor Eiendom)

Som ellers i boligmarkedet, ser det ut til at man får mer for pengene utenfor de sentrale hytteområdene i Sør-Norge. Enkelte østlendinger ønsker seg langt vekk i ferien, til jakt- og fiske i Finnmark, roms eller Nord-Land. Om veien er lang, kan du i alle fall gjøre gode kjøp, og få tilgang til flott natur.

Det er fullt mulig å kjøpe hytter også til priser under 300.000, som var den nedre grensen vi satte i vår undersøkelse. Da er det imidlertid mye «grums»: vedlig små hytter, og mange ikke spesielt pene og velholdte eiendommer. Ders

Les mer om hytte i Nettavisens Hyttemagasin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.