Het høst i bolig-Oslo

Boligene går rekordraskt unna i Oslo. Nesten 70 prosent av objektene som ble annonsert i helgen er nå solgt. Se boligene.

16.09.04 09:02

Høsten er her med lave temperaturer, men det er likevel hetere enn noensinne i boligmarkedet. Objektene går av markedet i rekordhøyt tempo.

TV 2 Nettavisen har sett på 50 boliger i ulike prisklasser som ble annonsert for salg forrige helg. Hele 34 ble solgt på under en uke.

Til sammenlikning ble 28 av 50 boliger solgt i august, og 27 av 50 i juni. Vårmånedene mars, april og mai hadde lavere salg, med 23 av 50 objekter.

- Omsetningshastigheten stemmer godt overens med våre egen tall. I Bergen er antall dager det tar å få solgt en bolig nede i 14 dager, og dette er svært lavt. Vi får meldinger fra meglerne om at det går fort, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) til TV 2 Nettavisen.

Små leiligheter trekker opp
Det er særlig boligsalget i de lave prisklassene som trekker hastigheten opp. Alle de ti boligene i prisklassen under én million kroner var solgt tre dager etter helgens visninger. Tidligere i år har antallet ligget mellom seks og åtte.

Leilighetene med en prislapp på mellom én og 1,5 millioner kroner går også som varmt hvetebrød. Av disse ble åtte av ti solgt i samme tidsperiode.

- Det gode salget i av de små leilighetene har sammenheng med at mange studenter flytter inn til byene rundt studiestart. Presset fra disse kommer i tillegg til presset som er på prissegmentet fra før, påpeker Tveter.

Studentene konkurrerer blant annet med skilsmissestatistikken og førstegangsetablerere i boligjakten.

Godt over takst
I tillegg viser prisnivået at mange er interesserte i boligene i de lavere prissegmentene, og at boligkjøperne åpne lommeboken i budrundene. I snitt gikk leilighetene i prisklassen under én million nesten 108.000 kroner over takst, mens de mellom én og 1,5 millioner kroner gikk for hele 136.000 kroner over takst.

De 34 solgte boligene ble solgt for gjennomsnittlig 107.000 kroner mer enn takst.

Denne gangen var det en leilighet i Gamlebyen som gikk mest over prisantydning. Den opprinnelige prislappen lå på 2.050.000 kroner, mens leiligheten ble solgt for hele 2.800.000 kroner. Det vil si hele 750.000 kroner mer enn megler ventet.

- Dette er så vidt vi vet noe av det som har gått høyest over takst i Gamlebyen. Det var svært stor interesse for leiligheten, får TV 2 Nettavisen opplyst fra iHus som solgte boligen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.