*Nettavisen* Nyheter.

Høstens boligrush i gang

August er vanligvis en gullmåned for boligsalg. I neste uke braker det løs.

19.09.06 09:58

Se de ferske boligtallene som Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la frem tirsdag.

- Ja, det begynner allerede i neste uke, sier nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), Torbjørn Ek, til TV 2 Nettavisen og snakker selvfølgelig om alle boligene som skal selges i høst.

Større varelager
- Det er vel ikke vanskelig å spå at det blir en travel høst. Vi snakker jo med kundene og råder dem til å ikke bruke ressurser på å selge boligene sine i juni og juli måned, sier han.

Dermed øker varelageret hos finn.no og tall fra 2004 og 2005 viser en markant oppgang i boligprisene i august.

- At boligprisene spretter opp i august er helt vanlig og det kommer nok til å skje nå også, forteller Ek.

Magisk grense
Skolestart for de minste og semesterstart for studentene er to viktige grunner til prishoppet på boliger.

- Når det gjelder eneboliger eller familieboliger går det en magisk grense ved skolestart. Barnefamilier er på ferie og med mor på hytta er ikke far beslutningsdyktig nok alene, sier han lurt og viser til at prisene på eneboliger sank hele 2, 9 prosent fra juni til juli i år. Prisene var likevel 13, 8 prosent høyere enn i juli 2005.

Foreldrehjelp
Studenter er ikke bare ivrige leietakere. Nå kjøper de leiligheter også.

- Veldig mange studenter kjøper leiligheter og mange av dem får hjelp av foreldrene til å investere. Flere går også sammen om å kjøpe leilighet og deler på kostnadene. Det er også en trend at det er flere og flere eier mer enn en leilighet, sier Ek.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag