Hyttejakt i påskesola

Godvær frister hytteelskere til millionshopping i fjellheimen. Sjekk påskesalget.

10.04.07 13:42

På Geilo ble det meldt om et svært hett salg på Dr. Holms, avdøde Svein Erik Bakkes leilighet. Den ble solgt for noe rundt 14 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har solgt en leilighet på Dr. Holms, en hytte på Norefjell og to tomter på Hafjell. Den ene tomten på Hafjell ble solgt for 4,65 millioner kroner. Det er en veldig god pris på en tomt, men dette er et veldig populært område med super beliggenhet, sier megler Laila Bævre Tugay i M2 eiendomsmegling til NA24.

Visning hver dag
Terra Eiendomsmegling har profesjonalisert seg på blant annet Geilo, der meglerne arrangerte visninger hver dag i påsken.

- Vi har solgt 4-5 hytter i påsken, og regner med å selge det samme antall mot det dobbelte i løpet av de neste 14 dagene. Hvis vi selger 10-15 hytter som en konsekvens av påsken, er vi fornøyde. Vi har solgt en kombinasjon av hytter og leiligheter, ikke så mange dyre. Vi har hatt visning på et par av de dyreste, men det tar litt lenger tid å selge disse, sier Christian Haatuft, Terra Eiendomsmegling på Geilo til NA24.

Selv om det har vært godt med besøk på visninger, melder han ikke om noen bonanza i fjellheimen.

- Andre påskedag var siste visning klokken 16. Været spiller alltid en rolle, det har blåst litt, men vært bra påskevær, sånn rimelig midt på treet. Godt vær hjelper alltid salgsmessig, da får man vist frem objektene fra sine beste sider, sier Haatuft.

Men det er ikke bare på Geilo folk vil ha hytte. På Hovden ble det solgt for 92 millioner kroner i syklist Thor Hushovds prosjekt.

Les også: Solgte for 92 mill. på én kveld

Hett på Hafjell
Også på Hafjell er det ganske hett, om ikke folk løper skistøvlene av seg for å komme seg på hyttevisning.

- Folk er på visning, spesielt på de kostbare flotte hyttene. Vi fikk bud på visning nesten på prisantydning på 4,6 millioner på en hytte på Sjusjøen og flere var interesserte i en hytte til 3,5 millioner kroner på Sjusjøen, sier megler Elin Merete Tofthagen i DnB Nor Eiendom til NA24.

Prisforskjellene er like store som forskjellen på klister og grønn voks til skiene.

- Bare på 4 kilometer kan man ha 3 millioner i prisforskjell. Hafjell og Kvitfjell har litt stivere priser enn på Sjusjøen og Skeikampen. Fellesnevneren er at det skal være lettvint, varmt når du kommer opp på fredag, med vann og avløp, oppvaskmaskin og gjerne vaskemaskin, og det skal være kort vei til alt, sier Tofthagen.

- Høsten er bedre
Hos Eiendomsmegler1 mener man at høsten er bedre for hyttesalg i fjellet og at sjø frister mer på denne tiden av året.

- Vi har ikke fått noen konkrete napp ennå. Meglere har forskjellige meninger om dette, men jeg tror kanskje ikke påsken er den beste tiden å selge hytter i fjellet. Etter min mening er den beste tiden på høsten, i høstferien og i september, etter at folk har brukt sommeren og tenkt på hva de skal gjøre til vinteren. Man er gjerne litt ferdig med vinter og mer opptatt av å tenke på hytter i skjærgården i påsken. Det er min erfaring, sier megler Sjur Aalvik i Eiendomsmegler1 til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag