Hyttetomter kan bli solgt for 50 kroner

Foto: (SCANPIX)

Et stortingsforslag fra Arbeiderpartiet kan skape ville tilstander i Rondane. Hyttetomter kan bli tvangssolgt for 50 kroner stykket.

15.03.04 08:50

Tomtefesterne står overfor rene utbyttefesten dersom et Ap.-forslag i Stortinget blir vedtatt.

Tomter som er verdt mellom 150.000 til 200.000 kroner kan bli solgt for rundt 50 kroner, skriver Aftenposten.

Mari og Ole Petter Kleiven fra Vinstra er blant de som kan tjene fett på forslaget. De har en hytte på en idyllisk fjelltomt tett oppunder Rondane nasjonalpark. Hytta ligger på bygslet tomt hvor leieavgiften er 1 krone pr år. Arbeiderpartiets forslag gir Kleiven rett til å kjøpe denne tomten for 25 ganger årlig leie, inflasjonsjustert. Altså drøye 50 kroner.

Kleiven selv innrømmer at prisen er urimelig lav.

- Jo, og derfor er vi også i en dialog med tomtesameiet her oppe om en mulig oppjustering, sier han til avisen.

Hallgeir Tveiten, gruppeleder for Arbeiderpartiet i kommunestyret i Rollag, synes partiets eget forslag er helt på jordet.

- Helt vilt. Jeg synes dette minner om en pulverisering av eiendomsretten. Vi snakker også om tap av fremtidige kapitalinntekter på eiendommene. Jeg har lite til overs for vårt partis handlemåte i denne saken, sier han til Aftenposten.

Det ligger det an til å bli flertall for forslaget på Stortinget. Men det er ventet at flertallet kommer opp med en høyere erstatning enn hva Ap. har foreslått.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag