*Nettavisen* Nyheter.

Jahres luksus kan bli din

Foto: (Finn.no/Z-eiendom)

Skispreder Jørgen Jahres fantastisk palass er til salgs. Sjekk den ut her:

10.06.10 15:44

Jørgen Jahres fantastisk eiendom i Sandefjord er til salgs. Den ligger kun tre minutters gange unna Midtåsen, boligen til den legendariske skipsrederen Anders Jahre som også var Jørgens onkel. Du har hørt navnene. De har et spesielt sus over seg, disse avdøde skipsrederlegendene.

SE BILDER AV LUKSUSEN NEDERST I SAKEN

Boligen tilhørte skipsreder Jørgen Jahre senior og Bull Tankrederi.

LES OGSÅ:Jakten på Jahre-formuen

Dyrest i byen
Nå er altså Jørgen Jahres gamle prakteiendom på nesten 13 mål på Mokollen i Sandefjord til salgs. Og prisen? Hold deg fast - den er 38 millioner kroner.

- Det er den aller flotteste tomta i Sandefjord. Det er en vanvittig utsikt, og sol fra morgen til kveld, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Z-eiendom til Nettavisen.

Det staselige stenhuset er på 810 kvadratmeter brutto. Primærrommene måler 575 kvadratmeter. Det ble tegnet av arkitekt Espen Poulsson for Jørgen Jahre, og sto ferdig i 1955.

Innvendig finner vi en stor spa-avdeling med boblebad for seks personer, badstu og dusj, samt sittegruppe og barhjørne med utgang til hage.

Pomp og prakt
Huset har egen tjenestefløy bestående av vaskerom, wc, gang med trapp direkte ned gjennom boligen og helt ned til sokkeletasjen, soverom med servant, bad med badekar og servant.

En egen frittliggende sidebygning er oppført i mur. Med på kjøpet følger også en garasje med plass til tre biler.

I andre etasje finnes en egen leilighet. Den består av gang, to soverom, stue, kjøkken med tilliggende spiseplass, dusjbad med servant og wc med servant.

Boligen eies idag av ekteparet Unni Irene Jensen (56) og Viggo Kringlebotn (55). Sammen tjente de seg søkkrike på homeparties, skrev Dagbladet i 1998, da ekteparet kjøpte boligen for 10,3 millioner kroner.

SE BILDER AV PRAKTBOLIGEN:

3336

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.