Gå til sidens hovedinnhold

Kaldt gufs for Igglo

En treg start etterfølges av et kjølig boligmarked for nykommeren.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Eiendomsmeglerkonseptet Igglo ble lansert med brask og bram og kostbare annonsekampanjer i våres, og salgsdirektør Stein Ødegård proklamerte i en artikkel i NA24 at det nye konseptet ville «ta helt av»

NA24 - din næringslivsavis

Men helt til himmels har det ikke gått for Igglo, og siden oppstarten har boligmarkedet kjølnet betraktelig.

Røper ikke tall
NA24 har tidligere skrevet om hvordan meglerkontoret kun hadde solgt to eiendommer, og tatt oppgjøret for en tredje, den første halvannen måneden.

Etter at Ødegård røpet det lave salgstallet sist, vil ikke lenger Igglo gå ut med noen oppdaterte salgstall.

- Av konkurransemessige hensyn går vi ikke ut med våre eksakte salgstall, det gjør heller ikke andre meglere, skriver Ødegård i en mail til NA24.

Under takst
Igglo ønsket å gi markedsleder Finn.no konkurranse etter en finsk suksessoppskrift, der kundenene gis muligheten til å øremerke ønskede boliger på nettet og teste markedet gratis. Igglo er nå i tillegg kunde hos sin «konkurrent», og annonserer boligene de har for salg her.

I dag ligger det fem boliger fra Igglos åtte meglere på Finn.no.

- En del av våre kunder har valgt å ta ut sine boliger fra markedet fordi det går tregt og heller vente med å selge dem til ting normaliserer seg litt. Det tror jeg også gjelder for andre meglere, forklarer Ødegård.

Den sist solgte Igglo-boligen var en stor villa i Peder Jølsens veg i Rælingen, som hadde en verditakst på 7,2 millioner kroner. Denne ble solgt for 6,625 millioner, som er 575.000 kroner under takst.

- Vår kunde var fornøyd med salget, og det er det viktigste for oss, skriver Ødegård.

Fjernet reklame
Igglo reklamerte i begynnelsen i brede ordlag for at «statsautoriserte meglere selger boligen din». Som det gikk frem av NA24s tidligere artikkel, var det likevel bare fem av åtte som hadde statsautorisasjon, og selskapet har i etterkant av NA24s sak fjernet denne ordlyden fra sine nettsider.

Igglo, som de siste månedene har søkt etter flere meglere, sier de ikke lenger vil søke aktivt etter nye kandidater.

- Det tar tid å implementere dette i markedet, vi har bare eksistert i noen måneder og vi tenker langsiktig. Samtidig har markedet stagnert den siste tiden og det påvirker oss og alle andre som driver med dette, informerer Ødegård.

Finn Eiendoms direktør Lars Vangen Jordet sier til NA24 at de ikke vurderer Igglo som en konkurrent, men som en kunde.

- Men det er et spennende konsept, sier han.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus