Kan være tidenes dyreste bolig i sitt slag

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto: Jeanine R. Norbeck

Villa på svindyr festetomt solgt.

01.11.10 12:28

Nå er villaen med festetomt i Munkerekka på Nøtterøy solgt. Den var priset til 20,5 millioner kroner, noe som kan være rekord for festetomt. Men om prisantydning ble oppnådd, vites ikke.

- Prisen er foreløpig en sak som både kjøper og selger vil holde for seg selv, men jeg kan opplyse at begge parter var fornøyde, sier Kenneth Doksheim hos Privatmegleren, ifølge Øyene.

- Dessuten vil jo salgssummen etter hvert bli offentliggjort i eiendomsoverdragelsene, legger han til.

20-millionersvillaen i Munkerekka er solgt til en lokal kjøper som skal bo der fast. Stedet fikk ny eier etter bare fire uker i markedet.

- Har det vært knyttet spørsmål rundt dette med at villaen står på festetomt tilhørende Stamhuset Jarlsberg?

- Nei, det har faktisk aldri vært på agendaen for noen av de interesserte. De har selvfølgelig lest dokumentene vedrørende festeskjøtet, men har ikke festet seg nevneverdig rundt dette, forteller Doksheim.

Selges neppe på billigsalg
Hos Stamhuset Jarlsberg opplyser de at den nye eieren også vil ha mulighet til å kjøpe ut tomta. Vi forhørte oss om hvor høy en slik innløsningssum vil bli. Svaret var at de ikke hadde vurdert dette i form av noen konkret sum, men at det normalt regnes førti prosent ut fra råtomtas verdi. Men det understrekes at det i dette tilfellet ikke er fastsatt noen innløsningssum, og at det også kan komme en rekke forhold inn i bildet som vil kunne påvirke en eventuell fastsettelse av en innløsningssum.

Ligger flott til
Villaen i Strandheimveien er plassert på ei tomt med egen brygge og privat strand ved Vestfjorden. Bebyggelsen ligger ifølge megleren usjenert til, og det er i tillegg meget solrikt her. Om ikke plassen er stor nok for kjøperen, foreligger det også godkjente tegninger på utvidelse av eneboligen. Godkjenningen gjelder både for en hagestue og en vinterhage, samt å eventuelt kunne utvide terrassen betydelig med et lite hus for boblebad og et utekjøkken. Det er investert mye i opparbeiding av hagen og et anleggsgartnerfirma har også vedlikeholdskontrakt på hageanlegget.

Brygga har kollapset
Sjølinja er cirka åtti meter lang og det er ei brygge her, men den ytterste delen av brygga har kollapset og ligger nå delvis under vann. Selger opplyser at det er pågående dialog med bygningsmyndighetene vedrørende gjenoppføring av denne delen av brygga med utriggere. Mudring av 600 kubikk utenfor eiendommen ved brygga er allerede godkjent.

Les flere nyheter hos: Øyene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Bolig

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag