*Nettavisen* Nyheter.

Kjøpte for 4,5 millioner - solgte for 43 millioner

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Forretningsmannen John Schia (67) har solgt sin gule drømmevilla på Snarøya.

14.01.11 12:28

Hele 43 millioner kroner fikk han for huset i Strømstangveien 36, ifølge Dagens Næringsliv.

Det er to millioner mindre enn hva han krevde da boligen ble lagt ut for salg på våren i fjor, men det er allikevel et ekstremt gullkantet salg. Schia kjøpte nemlig den samme boligen for 4,5 millioner kroner i 1991.

Les også: Skviser sitronen på Snarøya

Dermed har Schia omtrent gjort «10-gangeren» på boligen.

- Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt, men har ikke anledning til å gi noen ytterligere kommentarer, sier megler Miguel Sørholt, hos Privatmegleren Residence, til avisen.

Sørholt har meglet mange luksuseiendommer på Snarøya. Faktisk bor han der selv. Fra balkongen kan han se rett over Snarøykilen til huset som han nå skal selge.

Penger i offshore
Schia har ikke holdt noen høy profil i norsk forretningsliv. Han sitter som styreleder i Norwegian Offshore, et selskap i R.S Platou-sfæren. I skatteligningen står han oppført med null i inntekt, og null i formue.

Helt på bar bakke står Schia imidlertid ikke når han nå går i gang med hussalg. Han er eneeier i Supply Service AS, som i 2007 og 2008 tjente henholdsvis 3,5 og 1,2 millioner kroner før skatt.

Eiendommen til 45 millionner kan by på det meste: Brygge, 60 meter strandlinje, utendørs svømmebasseng, samt badehus og eget anneks helt nede ved sjøen. Huset har et bruttoareal på 556 kvadratmeter. Primærarealet er på 341 kvadratmeter.

Tøft marked
Markedet for dyre luksuseiendommer preges av stort tilbud. Mange hus ligger lenge uten å bli solgt, og når et salg endelig skjer, er det ofte til redusert pris.

Men Snarøya har skilt seg ut som et område der det har vært mulig å selge eiendommer godt over 25 millioner. Sommeren 2009 ble det satt ny norsk rekord for boligeiendommer da en villa i samme vei ble solgt for 130 millioner kroner. 40,5 millioner kroner for funkisvillaen i Haldenveien, ikke lant unna, ble også lagt merke til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.