*Nettavisen* Nyheter.

Konsulentkonge sikret seg sjefskåk

Foto: (Google)

McKinsey har vært innbringende for Tor Jakob Ramsøy (50).

19.11.11 21:28

Tor Jakob Ramsøy (50) er toppsjef i det amerikanske konsulentselskapet McKinsey & Company i Norge.

Nå har han flyttet inn i sin nye krembolig - et «townhouse» til 18,7 millioner - i Elisenbergveien 1B på Frogner.

SELGE BOLIG? Finn megler

McKinsey-konsulentene er like mediesky som de er mektige. Det gjelder også Tor Jakob Ramsøy. Ramsøy er et ubeskrevet blad i norsk offentlighet.

Mektig
McKinsey er verdens mest prestisjetunge konsulentselskap, med betydelig innflytelse i maktens korridorer. Men McKinsey-konsulentene i mørk dress og hvit skjorte holder en lav profil. Firmaet er omtrent like lukket som frimurerlosjen.

McKinsey rekrutterer bare de flinkeste studentene fra de beste økonomiske høyskolene. Konsulentene jobber døgnet rundt, og mange blir søkkrike. De best gasjerte innkasserer mange titalls millioner i året i lønn og bonus.

Ifølge finansbladet Kapital er McKinsey-konsulentene de dyreste i markedet, sammen med kollegene fra nesten like hotte BCG (Boston Consulting Group).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (mckinsey.no)

Disse gutta koster fra 2500 kroner per time for en senior, til 5000 kroner for en partner. Til sammenligning koster den tilsvarende kompetansen fra divisjonen under - revisjonsselskapenes bedriftskonsulenter - fra 1700-3200 kroner timen. Toppadvokatene fra firmaer á la BAHR koster fra 1300 til 4500 kroner timen. IT-konsulenter koster fra 850-2000 kroner timen, mens arkitekter er ennå billigere - pluss/minus 1000 kroner timen.

Tar toppjobbene
Med erfaring fra McKinsey kan man velge og vrake i toppjobber i næringslivet. Mange av de tidligere konsulentene sitter i dag i sjefsstolen i store norske selskaper. Blant disse er Statoils konsernsjef Helge Lund, Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnessen og tidligere Schibsted-topp Birger Magnus.

Tor Jakob Ramsøy har de siste fem årene tjent nærmere 40 millioner kroner, så han skulle ha råd til et «townhouse» av det kaliberet vi finner i Elisenbergveien 1B.

God råd
Når det gjelder lønn, er det nesten bare gutta i meglerbransjen som når opp til de samme nivåene som bedriftskonsulentene i elitedisvisjonen. Her er et par eksempler på Ramsøys godt betalte rådgivere:

McKinsey-partner Tore Myrholt - Inntekt siste 5 år: 200 millioner. Formue: 100 millioner.

McKinsey-direktør Trond Riiber Knudsen - Inntekt siste 5 år: 115 millioner. Formue: 75 millioner.

Blant oppdragsgiverne til McKinsey de siste årene har vært hardt plagede Oslo universitetssykehus, som ifølge TV2 har betalt 67 millioner kroner for firmaets tjenester.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

MittOppdrag : Få anbud på jobbben som skal gjøres

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag