Gå til sidens hovedinnhold

Kontraktene annullert på Fornebu

I fjor sommer ble de første leilighetene i Fornebu Fjordpark solgt, men i dag er alle kjøpekontraktene kansellert. Byggherren Telenor Eiendom vil ikke tidfeste hverken ny salgsstart eller byggestart.

På området mellom Telenor og SAS-hotellet ute på Fornebu tilbød Fornebu Fjordpark leiligheter. Men nå er det full stopp her og visningsleiligheten står forlatt ute på hva som minner om lite innbydende ødemark, skriver Aftenpostens Aftenutgave.

Det skal etter planen bygges drøyt 6200 boliger på Fornebu. Fornebu Boligspar er største utbygger og skal bygge i alt 4700 boliger, hvorav 2700 til andelseiere. De resterende 2000 av selskapets boliger er fordelt på husbankhus øremerket spesielle formål, boliger som er forbeholdt garantistene og de mest eksklusive boligene rundt Rolfsbukta. Det er solgt cirka 1300 tomteandeler, omkring halvparten av dem til privatpersoner.

Området mellom Radisson SAS Park Hotel og Telenors hovedkvarter ligger jomfruelig urørt. Her skulle det etter planene ha vært byggestart nå i vår, men det kommer ikke til å skje. Om Telenor Eiendom når sitt mål om å være de første som får realisert sine boligprosjekter på Fornebu, er dermed høyst usikkert.

Byggherren vil likevel ikke være med på å kalle prosjektet en flopp.

- Prosjektet er hverken skrinlagt eller i det blå, hevder konserndirektør Bjørn Formo i Telenor. - Vi hadde lagt visse avtalemessige forutsetninger inn i kjøpekontraktene, og da disse ikke ble innfridd, hevet vi kjøpene. Hvis Bærum kommune vil, kan vi komme i gang ganske raskt. Men foreløpig er vi ikke kommet til enighet med kommunen om en utbyggingsavtale. Vi har en intensjonsavtale med Veidekke som ny finansiell partner, men avtalen trer ikke i kraft før vi har fått en avklaring på utgiftene til sosial infrastruktur og et par andre uavklarte spørsmål.

Bærums ordfører Odd Reinsfelt vil ikke ha det på seg at det er kommunen som stopper Fjordpark-prosjektet.

- I utgangspunktet skal alle utbyggere på Fornebu behandles likt, og Telenor Eiendom kan ikke regne med andre vilkår enn de vi har med andre utbyggere, sier Reinsfelt.

Han understreker at det også gjelder klausulen om at cirka 25 prosent av boligene skal være boliger øremerket spesielle formål, eller såkalt rimelige boliger, som også folk med vanlige inntekter kan kjøpe.

Telenor Eiendom er ikke alene om å kjempe med forsinkelser på Fornebu. Byggestart for senterbebyggelsen på Fornebu Boligspars område blir ytterligere et halvt år forsinket. Også her skulle spaden vært satt i jorden nå i vår. Uavklart er det også på Fornebu nord, hvor stadionanlegget til Stabæk Fotball er planlagt.

Salgsstart på selve indrefileten i området, eksklusive Rolfsbukta, vil derimot starte i sommer, til tross for usikkerheten om baneløsning. Utbyggerne stoler på at det spørsmålet er avklart når spaden stikkes i jorden våren 2005.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday