*Nettavisen* Nyheter.

Kostet 9,65 millioner - krever 26 millioner

Foto: (Finn)

Aksjemegler selger med rå gevinst etter fire år.

20.03.12 15:53

Sivilkonom og aksjemegler Nils Hovtun (44) kjøpte den 100 år gamle trevillaen på Vinderen for 9,65 millioner kroner i 2008.

Bolighandel1: Selg uten megler

Nå selger han luksusen på 370 kvadratmeter for 26 millioner.

Vestkantvilla
Annonsen levner ingen tvil om at man her gjør et trygt kjøp på Oslos beste vestkant:

«En unik, særdeles representativ og klassisk villaeiendom, tegnet av ark. Jacob Hansen, med en meget familie- og bruksvennligvennlig planløsning. Velegnet også til representasjon. Nærområdet består av klassisk villabebyggelse med frodige og romslige hager», heter det i annonsen.

Rehabilitert
Boligen er selvsagt pusset opp siden Hovtun kjøpte den. Ellers ville det være vanskelig å forsvare en slik prisstigning.

Ettersom huset står på myndighetenes gule liste over bevaringsverdige bygg, er alle arbeider opplyst å være tilpasset byantikvarens anbefalinger.

Nils Hovtun har lang erfaring som såkalt corporatemedarbeider i norske aksjemeglerhus. Corporate-avdelingene i meglerhusene jobber med kjøp og salg av virksomheter, fusjoner og børsnoteringer.

Finans
Hovtun jobbet lenge i Erik Musts Fondsfinans, før han gikk til Svein Støle og Pareto. I 2010 begynte han i Argo Securities, som nå eies av Sparebank 1.

Hovtun hadde ifølge skattelistene en inntekt på vel 6 millioner i 2010.

Tøft marked
26 millioner kan bli vanskelig å oppnå for Hovtun. Markedet for luksusboliger er ikke akkurat feberehett om dagen. Flere boliger i dette området, som først har vær lagt ut for rundt 25 millioner, har endt opp med et salg til priser rundt 18-19 millioner.

Vålerenga-trener Martin Andresen solgte sin klassiske hvitmalte villa i Frognerseterveien ifjor høst for rundt 18 millioner. Da hadde den først vært markedsført med en prisantydning på 25 millioner.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag