*Nettavisen* Nyheter.

Krevde 70 millioner og forsvant

Per-Espen Skippervold trakk plutselig all salgsinformasjon. Se huset med «absolutt ingen innsyn».

19.09.08 12:23

Den mediesky investoren Per-Espen Skippervolds giganthus på Snarøya er årets dyreste på markedet. Hele 70 millioner kroner er taksten. Da får kjøper en topp moderne bolig i «1000-metersklubben» - den eksklusive eliten som har boliger på over 1000 kvadratmeter.

Salgsprosessen er omtrent like skjermet for innsyn som selve eiendommen. Tirsdag sto Skippervolds prakteiendom for salg i helsides annonser i DN og Finansavisen. Så ble all salgsinformasjon trukket. Ikke engang på meglerkontoret Eks hjemmeside finnes det en annonse for huset.

Huset i Haldenveien 2 - også kjent som Halden Hovedgård - er på 1400 kvadratmeter. Men egen strandlinje har det ikke. Derimot følger en strandparsell på 200 meter med egen brygge med på kjøpet.

Får Skippervold det han krever, har han trolig gjort en god forretning. Han kjøpte nemlig eiendommen i 2002 for 19,5 millioner kroner. Siden har eiendommen blitt totalrenovert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Eiendomsmegler Per Fredrik Bonde hos advokat Torbjørn Ek har fått det lukrative oppdraget med å selge prakteiendommen.

- Her har du panoramautsikt i alle himmelretninger. Og eiendommen har absolutt ingen innsyn. Det er svært få som vet hvor eiendommen ligger, selv blant de som bor der ute, sier Bonde til Nettavisen.

NY TJENESTE:
Nettavisen kutter boliglånet ditt (gratis)

LES OGSÅ:Disse kjendisene får ikke solgt

Halden Hovedgård er et kjempehus - hele 1400 kvadratmeter. Her er innendørs «svømmehall», ifølge Bonde, vannbåren varme i alle rom, topp moderne elektriske styringssystemer. Den nye eieren skal heller ikke være redd for ikke å få plass til bilene sine. Eiendommen har et underjordisk garasjeanlegg på 300 kvadratmeter.

Med adresse Haldenveien 2 ligger eiendommen et stykke inn på Snarøya. Den har egen strandparsell på 200 meter, men ikke direkte atkomst til stranden. Til gjengjeld ligger huset på områdets høyeste punkt - med masser av utsikt, men uten innsyn.

- Vi har en 5-7 interessenter. Men det sier seg selv at det er en smal eiendom, sier Bonde, som forklarer at de ikke har sett det som naturlig å avertere en så dyr og spesiell eiendom for salg gjennom massemedia.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavsisen)

Per-Espen Skippervold har vært kjent i det norske investormiljøet i en årrekke. Men han er blant dem som er aller mest mediesky. I starten drev han med fisk. I 1991 dukker Per-Espen Skippervold opp i mediene da selskapet han leder, Det Norske Handelsselskap (DNHS), granskes av Fiskeoppdretternes Salgslag for «grå handel» med fisk.

Noen år senere var Skippervold medeier i fiskeriselskapet Midøy Havfiske ved Molde. Etter en intern strid - der Skippervold skilte lag med den andre eieren - ble Skippervold anmeldt av Fiskeridirektoratet for fiske uten konsesjon.

Vinteren 1997 dukker Skippervold opp på børsen. Det skjer som «mystisk» aksjonær etter milliardemisjonen i det spektakulære riggselskapet Ocean Rig. Skippervold var lite villig til å snakke om forretningene han gjorde gjennom sitt selskap DNHS.

MER FRA NETTAVISEN.NO/BOLIG

Hun kjøpte årets dyreste bolig

- Renta skal videre opp

- Jeg har ingen kommentar til hva vi gjør i DNHS. Her driver vi med alt mulig. Vi kjøper og selger fisk, råvarer, valuta og aksjer, sa han til Dagens Næringsliv den gangen.

To år senere, i 1999, var Per-Espen Skippervolds selskap, Norsk Matselskap, sentral i søksmålet som småaksjonærene i Aker RGI anla mot hovedaksjonæren Kjell Inge Røkke.

De senere åra er Skippervold omtalt i forbindelse med en dom fra 2003 på 90 dagers betinget fengsel for innsidehandel i fiskeoppdrettsselskapet Pan Fish.

To år senere var han igjen i medienes søkelys da han sammen med flere andre småaksjonærer gjorde opprør i aksjeboblen Opticom.

Eiendommen har absolutt ingen innsyn. Det er svært få som vet hvor den ligger.

Nå skal Skippervold være nødt til å selge giganteiendommen etter å ha tapt store summer i aksjemarkedet, ifølge Finansavisen. Dette har ikke Skippervolds eiendomsmegler hørt noe om.

- Det er helt ukjent for meg. Salget har helt normale årsaker, sier Bonde til Nettavisen. Det har ikke lykkes Nettavisen å få kontakt med Skippervold.

I skatteligningen for 2007 står Per-Espen Skippervold oppført med den formue på beskjedne 950.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Gulesider)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.