Krever 16 mill. i prisavslag

Foto: Kirvil Håberg Allum (Tønsbergs Blad)

Tidligere luksusbåt-importør er misfornøyd med hus til 48 millioner.

15.09.10 10:32

I 2007 kjøpte ekteparet Christin Svartskuren Sundal og Trond Sundal villaen i Kalvetangveien 89 i Tønsberg. Prisen var svimlende 48 millioner kroner.

SELGE HUSET? Finn megler

Strandeiedommen er blant de 10 dyreste privatboligene som noen gang er omsatt i Norge. Men huset svarte ikke til forventningene, og saken havnet i Tønsberg tingrett, skriver tb.no.

- Det ser flott ut ved første øyekast, men det er amatørmessig, siterte (i retten, red.anm) advokat Nils Henrik Varmann Jørgensen en av fagfolkene som har gått deler av eiendommen i Kalvetangveien 89 etter i sømmene.

Lang liste
Listen over mangler fra ekteparet Svartskuren Sundal er på over 50 punkter. Den inneholder alt fra defekte kjøkkenkraner, via ødelagte gressklipper-roboter, til at vannet ved dypvannskaien er for grunt. Parets krav om til sammen 16,4 millioner kroner i avslag på prisen er sikkert det største som noensinne er ført for norske domstoler.

Selger imøtegår hvert eneste punkt. Hun mener ekteparet ikke tar høyde for at de kjøpte en bolig som var syv år gammel.

Luksusbåter
Trond Sundal og kona Christin Svartskuren Sundal var imortører av luksusbåtmerket Fairline før de kjøpte luksusboligen i Kalvetangveien 89 og flyttet til Tønsberg.

Svært få privateiendommer har kostet over 50 millioner i Norge. Noen av unntakene er flyarving Erik G. Braathens kjøp av Strømstangveien 9 på Snarøya til 130 millioner i fjor sommer, parkeringskonge Snorre Bentsens kjøp av en annen Snarøya-eiendom til 80 millioner i 2005, samt tidligere Aker-direktør og Røkke-kompanjong Bjørn Rune Gjelstens kjøp av en strandeiendom på Bygdøy i 2001.

Kalvetangen er et svært eksklusivt boligområde. Her er det omsatt flere dyre eiendommer de siste årene. Blant de mest omtalte er tidligere Frp-formannn Carl I. Hagen og Eli Hagens «vaktmesterbolig» . Nylig aksjemegler Ole Henrik Bjørge et hus til 25 millioner et annet sted i Tønsberg.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag